Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Μοσχάρι πιπεράτο

Συνταγή της ημέρας:Μοσχάρι πιπεράτο

Μοσχάρι πιπεράτο…

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε φέτες πάχους ενάμιση εκατοστού. Το ροδίζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κονιάκ. Τρίβουμε το πιπέρι και αν θέλετε προσθέστε και μία πρέζα μπούκοβο.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό στο φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τότε ρίχνουμε τη ρίγανη, λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι που θα προσθέσουμε είναι αλμυρό) και ακουμπάμε πάνω σε κάθε φέτα μοσχαριού από ένα κομμάτι κεφαλοτύρι σε μέγεθος σπιρτόκουτου.
Ξανασκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ακόμη 15 λεπτά. Δεν πρέπει να έχει πολύ ζουμί το φαγητό, αλλά να μείνει σχεδόν με το λάδι του. Σερβίρουμε το κρέας με λεμονάτη πατατοσαλάτα.

Υλικά
▪ 1 κιλό μοσχάρι
▪ 3 σκ. σκόρδο
▪ 4 κ.σ. ελαιόλαδο
▪ 1 κομμάτι κεφαλοτύρι
▪ Μισό κουταλάκι ρίγανη
▪ 1/3 φλ. κονιάκ
▪ Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.