Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Σούπα για διατροφή

Συνταγή της ημέρας: Σούπα για διατροφή

 Σούπα για διατροφή απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 4′-5′ να μαραθούν. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα λίτρο νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10′. Προσθέτουμε τα βρασμένα όσπρια και το κριθαράκι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 ‘ μέχρι να χυλώσει η σούπα. Αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το ταχίνι, το λεμόνι και 3 κ.σ. κρύο νερό σε πιάτο. Προσθέτουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστή σούπα. Ανακατεύουμε με κουτάλι να αραιώσει το ταχίνι. Στην αρχή θα σφίξει πολύ αλλά μετά αραιώνει. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Mερίδες: 6
Υλικά

▪ 1/4 φλ. ελαιόλαδο
▪ 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 2 καρότα κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
▪ 2 πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
▪ 2 κολοκύθια κομμένα σε πολύ μικρά καρέ
▪ 2 πατάτες κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
▪ 1 ντομάτα κομμένη σε πολύ μικρά καρέ
▪ 1 φλ. κριθαράκι χοντρό
▪ 1 φλ. βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια ( ή άλλο βρασμένο όσπριο)
▪ αλάτι
▪ πιπέρι
▪ Για τη σάλτσα
▪ 3 κ.σ. ταχίνι
▪ 1 λεμόνι (χυμό)
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.