Φακόρυζο πιλάφι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να μουλιάσει για 20΄ σε μπολ με νερό να το καλύπτει.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 10΄, έως ότου ροδίσουν. Βγάζουμε τα μισά κρεμμύδια και τα φυλάμε για αργότερα.
- Στο τηγάνι με τα υπόλοιπα κρεμμύδια προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση. Το σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο για 10΄.
- Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15΄ έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Δεν ανακατεύουμε. Το σερβίρουμε στα πιάτα ισομοιράζοντας τα υπόλοιπα κρεμμύδια σε κάθε μερίδα. Σερβίρεται κρύο ή ζεστό. Προσωπικά, το λατρεύω με γιαούρτι και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.
Extra tips επιτυχίας:
▪ Μουλιάζουμε το ρύζι για να φουσκώσει και να αποβάλλει το άμυλο του
▪ Καραμελώνουμε πάντα τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά και για πολύ ώρα. Έτσι αποβάλλουν τα σάκχαρα τους και γλυκαίνουν
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 13/3/2012.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 φλιτζ. νερό
- ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)
- 1/2 φλιτζ.
- 2 φλιτζ. μαγειρεμένες φακές (από το χτεσινό τραπέζι)
- Αλάτι, πιπέρι
- Γιαούρτι με δυόσμο για το σερβίρισμα
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις