Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:Πιλάφι τρικολόρε

Συνταγή της ημέρας:Πιλάφι τρικολόρε

Πιλάφι τρικολόρε απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. 

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, στα 8 τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και το λουκάνικο σε φέτες. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο γύρω – γύρω, 2-3 κομμάτια τη φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Αν δεν τα θωρακίσουμε σωστά χάνουμε νόστιμα υγρά καλά μαγειρεμένα. Τα βγάζουμε σε ταψάκι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα ροδίζουμε και τα βγάζουμε από το ταψάκι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 5’. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρύζι και τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε ζωμό και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε. Όταν έρθουν σε σημείο βρασμούτα αδειάζουμε σε βαθύ ταψάκι. Από πάνω μπαίνει το κοτόπουλο, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50’.
Προς το τέλος πασπαλίζω μαϊντανό ψιλοκομμένο

Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κοτόπουλο
2 λουκάνικα χωριάτικα
2 σκ. σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές
1 κ. σ. πελτέ
2 φλ. ρύζι
1 κ.σ. πάπρικα
1 ½ φλ. ζωμό ή νερό
½ φλ. κρασί λευκό ξηρό
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.