Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Φακές σαλάτα

Συνταγή της ημέρας: Φακές σαλάτα

Φακές σαλάτα

Συστατικά

1 φλιτζάνι φακές
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φύλλο δάφνης
1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
3 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 – 50 γρ. κατσικίσιο τυρί

Οδηγίες

Βράστε τις φακές στο μαζί με το φύλλο δάφνης για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.


Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε όλα τα λαχανικά και τα βότανα. Είναι καλύτερα να τα κόψετε αρκετά μικρά ώστε να πάρετε τη σωστή αναλογία από φακές και λαχανικά σε κάθε μπουκιά.


Για τα καρότα και το σέλινο, ο καλύτερος τρόπος είναι να τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες πρώτα, και μετά να τα ξανακόβετε σε δεσμίδες.


Όταν οι φακές μαλακώσουν, σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.


Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το κατσικίσιο τυρί σε ένα μπολ.


Λίγο πριν το σερβίρισμα, θρυμματίζετε το τυρί.
Σερβίρετε και απολαύστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.