Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Cheeseburger για χορτοφάγους

Συνταγή της ημέρας: Cheeseburger για χορτοφάγους

Cheeseburger για χορτοφάγους απο την Αργυρώ Μπαρμπάριγου 

Υλικά
▪ 4 ψωμάκια
▪ λίγη μαργαρίνη
▪ 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες -δαχτυλίδια
▪ 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
▪ 4 κ.σ. τριμμένο φυτικό τυρί
▪ Χορτοφαγικό μπιφτέκι
▪ 250 γρ. φακές η μαυρομάτικα φασόλια.
▪ 1 καρότο κομμένο σε φέτες
▪ 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4
▪ 4 πατάτες κομμένες στα 4
▪ 4 φέτες ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα
▪ 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο η κόλιανδρο
▪ 1/2 κ.γ. κάρυ
▪ 1/2 κ.γ. κύμινο
▪ 2 κ.σ. κόρν φλάουρ
▪ αλάτι
▪ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.Τα βράζουμε για 25′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 4′-5′.
Σερβίρουμε με πατάτες η με τσιπς πατάτας.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.