Συνταγές

Τρία dip που δεν θα σας χαλάσουν τη δίαιτα

Τρία dip που δεν θα σας χαλάσουν τη δίαιτα

Το γιαούρτι μετακομίζει από το τραπέζι του πρωινού και γίνεται το επίκεντρο αυτών των τριών γευστικών και υγιεινών dip, που θα ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο σας αλλά δεν θα σας χαλάσουν τη δίαιτα.

Horseradish – Λεμόνι

Μερίδες 6| Χρόνος: 5′

Συστατικά

1 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι
2 κουταλιές χρένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
αλάτι και μαύρο πιπέρι
λοβοί τεύτλων ή άλλα λαχανικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το χρένο, το ξύσμα λεμονιού, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Σερβίρετε με τσιπς, αν το επιθυμείτε.

Pesto – Σπανάκι

Μερίδες 6| Χρόνος: 5′

Συστατικά

1 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι
140 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. σάλτσα πέστο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
τεμαχισμένα λαχανικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το σπανάκι, το πέστο και από ¼ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε με κομμένα λαχανικά, αν το επιθυμείτε.

Βατόμουρο

Μερίδες 6| Χρόνος: 5′

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 φλιτζάνι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι
τεμαχισμένα αχλάδια για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη. Ανακατέψτε το γιαούρτι. Σερβίρετε με τα αχλάδια, αν το επιθυμείτε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.