Μία σαλάτα πλούσια σε γεύση που θα αναστατώσει τον ουρανίσκο και τις αισθήσεις σας .
Θα χρειαστείτε
- 1 αβοκάντο (περίπου 200 γρ.)
- 10 φράουλες
- 200 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
- φύλλα μαρουλιού
- μία χούφτα καρύδια
- μισό ματσάκι άνηθος
- 3 κουταλιές ξίδι από άσπρο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα
- 4 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
- Κόψτε τα φύλλα μαρουλιού σε μία μεγάλη σαλατιέρα .
- Αφαιρέστε από το αβοκάντο το κουκούτσι και πάρτε από μέσα την ψίχα την οποία θα κόψετε σε λεπτές λωρίδες.
- Μην καθυστερήσετε καθόλου ρίξτε τις λωρίδες μέσα στην σάλτσα για να μη μαυρίσουν.
- Κόψτε στα τέσσερα τις φράουλες.
- Ανακατέψτε τις φράουλες με το αβοκάντο.
- Προσθέστε τις γαρίδες και βάλτε την σαλάτα στο ψυγείο για 15 λεπτά, σκεπασμένη.
- Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο άνηθο και τα καρύδια και αναμείξτε την σαλάτα με τα φύλλα μαρουλιού.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα με το ξίδι.
- Ρίξτε από πάνω το λάδι και ανακατέψτε.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις