Οι λιαστές ντομάτες τα τελευταία χρόνια ανήκουν στις γκουρμε τροφές και τις συναντάμε συχνά στα ακριβά εστιατόρια. Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να φτιάξουμε και μόνοι μας λιαστές ντομάτες και να τις έχουμε στο σπίτι μας όλο το χρόνο. Ο τρόπος είναι απλός.
Τις κόβετε στη μέση αν οι ντομάτες είναι πολύ μικρές, ενώ αν είναι λίγο μεγαλύτερες σε μικρότερα κομμάτια.
Τις απλώσετε σε ένα ρηχό ταψί ή σε δίσκο, αφού πρώτα τον έχετε στρώσει με τούλι.
Τις αφήσετε έτσι στον ήλιο μέχρι να ξεραθούν. Καλό είναι να τις γυρνάτε κάθε μέρα.
Τις βάζετε όταν ξεραθούν σε ένα γυάλινο βάζο για να τις χρησιμοποιείτε στη μαγειρική.
Τις βάλετε σε ένα γυάλινο βάζο με ελαιόλαδο, αλάτι και διάφορά μπαχαρικά για να τις τρώτε απευθείας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις