Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: κρουτόν με τυρί

Συνταγή της ημέρας: κρουτόν με τυρί


Συνοδεύουμε την σαλάτα μας με αυτά τα υπέροχα και πανεύκολα κρουτόν και την απογειώνουμε!

Υλικά

1/4 δόσης ζύμη για πίτσα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
Πράσινη σαλάτα και βινεγκρέτ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί για να τηγανίσουμε.
Με τα δάχτυλα τεντώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο. Κόβουμε λωρίδες-κορδόνια με κοφτερό μαχαίρι. Ένα ένα κορδόνι το πιάνουμε στο χέρι και με ψαλίδι κουζίνας κόβουμε μικρά κομματάκια ζύμης. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2΄-3΄ μέχρι να φουσκώσουν (γίνονται σαν μπαλάκια ή σαν πολύ μικροί λουκουμάδες).
Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην τριμμένη παρμεζάνα. Τα κυλάμε να κολλήσει καλά το τυρί πάνω τους.
Ετοιμάζουμε πράσινη σαλάτα, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με τα τυρένια κρουτόν.

Χρόνος ψησίματος 3 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.