Συνταγές

Συνταγή της ημέρας 20 λεπτά: Σοκόλαση µε φιστίκια Αιγίνης και ρούµι

Συνταγή της ημέρας 20 λεπτά: Σοκόλαση µε φιστίκια Αιγίνης και ρούµι


Όπως λέει και το όνομά του, αυτό το γλυκό απλά είναι κόλαση , τονίζει η Αργυρώ Μπαρπαρίγου ! Η Βελούδινη υφή και η φανταστική γεύση, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε καλέσματα. Ακολουθήστε πιστά τους χρόνους ψησίματος και ξεκούρασης του γλυκού και κολαστείτε κι εσείς μαζί του.

Υλικά

1. 500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
2. 200 γραμμ. μαργαρίνη σκληρή (πλάκα) σε κομμάτια
3. 150 γραμμ. ζάχαρη καστανή
4. 8 μεγάλα αυγά
5. 1 βανίλια
6. 330 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
7. 100 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα (ψίχα ανάλατη)
8. 1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ ρούμι μαύρο

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι δύο φορές. Βάζουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά να λιώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή. Αν δεν έχετε, βάλτε την κανονική). Ανακατεύουμε να λιώσει και η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Σπάμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα σοκολάτας και με σύρμα και γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε ώστε να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε το ρούμι, τη βανίλια και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας να τα απορροφήσει το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε με κακάο μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Αδειάζουμε το μείγμα. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 250οC στις αντιστάσεις. Τοποθετούμε τη φόρμα στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε ακριβώς 5΄. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα το γλυκό για 15΄ χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο. Μόλις περάσουν τα 15΄ το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10΄. Τότε με προσοχή το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε. Μόλις το κόβουμε τρέχει υγρή σοκολάτα. Αν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως θα κόβεται σε κομμάτια που θα έχουν μεν υγρασία αλλά δεν θα τρέχει. Το σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα ή παγωτό. Αχνίζουμε με ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.