Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Τριπλέτα πουρέ

Συνταγή της ημέρας: Τριπλέτα πουρέ

Τριπλέτα πουρέ απο την Αργυρώ Μπαραμπαρίγου

Υλικά

1. 400 γραμμ. καρότα
2. 400 γραμμ. κολοκύθα
3. 500 γραμμ. πατάτες
4. 3 κ.σ. βούτυρο
5. 6 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
6. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

1. Καθαρίζουμε τα καρότα και την κολοκύθα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βράζουμε να μαλακώσουν, για 10΄-15΄. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες. Τις βράζουμε να μαλακώσουν, για 20΄-25΄.

2. Στραγγίζουμε καλά τα καρότα και την κολοκύθα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με 1 κ.σ. βούτυρο. Ζεσταίνουμε το γάλα με το υπόλοιπο βούτυρο. Στραγγίζουμε καλά τις πατάτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το γάλα. Τις πιέζουμε με σύρμα, να λιώσουν καλά. Προσθέτουμε και τον κίτρινο πουρέ, αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.