Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Πτι φουρ με κακάο

Συνταγή της ημέρας: Πτι φουρ με κακάο

”Η παρακάτω συνταγή μπορεί να αποτελέσει ένα υγιεινό κολατσιό μαζί με το φρούτο στο ενδιάμεσο των κυρίων γευμάτων ή ένα θρεπτικό πρωινό μαζί με ένα ποτήρι γάλα και ένα φρέσκο χυμό ή φρούτο. Αν η ζάχαρη αντικατασταθεί με στέβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από διαβητικούς απολαμβάνοντας ένα ωραίο γλυκό” τονίζει στο www.Life2day.gr η Παναγιώτα Καρακασίδου Διατροφολόγος – Διαιτολόγος . Επιστημονικός συνεργάτης Medidiatrofi.

 

Υλικά

  • Ένα ποτήρι μαργαρίνη από ελαιόλαδο
  • Ένα ποτήρι ζάχαρη
  • Τέσσερα αβγά
  • Πέντε ποτήρια αλεύρι ( ½ ολικής και μισό μαύρο )
  •  Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Ένα φλιτζάνι κακάο
  • Μία βανίλια
  • Ένα μπέικ πάουντερ

Για την γέμιση

μαρμελάδα με μαύρη ζάχαρη ή πηκτίνη μήλου.

Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και στη συνέχεια (ή με μηχάνημα ή με τα χέρια), πλάθουμε τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τα αλείφουμε με μαρμελάδα και τα ενώνουμε ανά δύο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.