Greek English French German Italian
Pin It
 

Εντυπωσιακό πατέ ελιάς

Υλικά

  • 2 φλ.τσαγ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι

  • 10 φιλέτα αντσούγιες ψιλοκομμένα

  • 3 κ.σ. κάππαρη ξαρμυρισμένη

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 φλ.τσαγ. ελαιόλαδο

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Βάζουμε τις ελιές, τις αντσούγιες και την κάππαρη σε μπλέντερ και πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά.

Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και διατηρούμε το πατέ σε κλειστό βάζο στο ψυγείο.

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr
Pin It

Cook name small