Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Τηγανίτες

Συνταγή της ημέρας: Τηγανίτες

 

Συνταγή για Τηγανίτες απο την  Άννα Μιγδάνη-αποφοίτησε από την  Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής Διαιτολογίας του Α-ΤΕΙ Θες/νίκης. Επιστημονικός συνεργάτης Medidiatrofi. 

Οι τηγανίτες φτιάχνονται πολύ γρήγορα και τα παιδιά τις λατρεύουν. Το αλεύρι ολικής αλέσεως, που σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε αυξάνει τις βιταμίνες, το σίδηρο και την ποσότητα φυτικών ινών. Τα αυγά και το γάλα είναι  καλές πηγές πρωτεϊνών και τα φρούτα προσθέτουν βιταμίνες.

Υλικά για 10-12 τηγανίτες

  •             70γρ λευκό αλεύρι
  •             70γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  •             2 μεγάλα αυγά
  •             1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
  •             Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αλείφετε με λίγο λάδι

Ρίχνετε στο καυτό τηγάνι τόσο χυλό που να καλύπτει τον πάτο του και αφήνεται για 1-2 λεπτά.

Γυρίζετε την τηγανίτα από τη  άλλη πλευρά και αφήνετε για 30-60 δευτερόλεπτα.

Τοποθετήστε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε απλώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Σερβίρετε γαρνίροντας με όποια από τα παρακάτω υλικά θέλετε:

  1.             Χυμό λεμονιού με ζάχαρη
  2.             Φέτες μπανάνας με λίγο μέλι
  3.             Κομμάτια φράουλας με φρέσκο τυρί
  4.             Πουρές μήλου και σταφίδες
  5.             Βατόμουρα αλεσμένα με λίγη ζάχαρη
  6.             Φέτες μάνγκο
  7.             Ανανά κομπόστα
  8.             Βερίκοκα (φρέσκα ή κομπόστα) με λίγο γιαούρτι με γεύση βερίκοκου
  9.             Ανάμεικτα μούρα
  10.             Κεράσια με γιαούρτι

Φέτες από ροδάκινο ή νεκταρίνι

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.