Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

Υλικά που θα χρειαστείτε

600 ml κρέμα γάλακτος (όχι light)

3 αυγά

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

75 ml κρασί Marsala ή παλαιωμένο ρούμι

5 κουταλιές μαύρη ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)

300 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso)

175 – 200 γρ. μπισκοτάκια για tiramisu

25 γρ. κουβερτούρα

2 κουταλιές σκόνη κακάο

Πρώτα φτιάχνετε καφέ εσπρέσο για το γλυκό.

Ξεχωρίστε το ασπράδι από τον κρόκο 3 αυγών. Χτυπάτε τα ασπράδια στον μίξερ μέχρι να φρεσκαριστεί και να γίνει σαν μαρέγκα.

Στο μπολ με τους κρόκους, ρίχνετε 4 μεγάλες κουταλιές μασκαρπόνε και δύο κουταλιές καστανής ζάχαρης. Προσθέτετε μια βανίλια και ανακατεύετε καλά.

Ρίξτε τον εσπρέσο σε ένα βαθύ πιάτο.

Ρίχνετε τα χτυπημένα ασπράδια στο άλλο μείγμα και ανακατεύετε χτυπώντας καλά.

Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο καφέ και τα στρώνετε σε ένα ταψί.

Ρίχνετε τη μισή κρέμα και απλώνετε καλά με μια σπάτουλα.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα σαβαγιάρ, κάνοντας άλλη μια στρώση από πάνω και ρίχνετε τη υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο σε σκόνη.

Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Pin It

Cook name