Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ”Ξιφίας ψητός με φινόκιο – ντομάτες και ελιές”

Συνταγή της ημέρας: ”Ξιφίας ψητός με φινόκιο – ντομάτες και ελιές”

 

”Ξιφίας ψητός με φινόκιο – ντομάτες και ελιές” απο τον Φώτιο Ζγούρη . Σπουδές 1995-1998 Diploma in Computer Science University of Portsmouth 1995-1997. Συνεργάτης Medidiatrofi. 

Υλικά.

500 γραμ. ξιφίας φιλέτο.

4 τεμ. ντομάτες  ώριμες.

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.

15 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.

80 γραμ. μαύρες ελιές.

130 ml.  ελαιόλαδο.

20 φύλλα βασιλικού κομμένα στο χέρι.

1 τεμ.  φινόκιο.

Αλάτι.

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

2 κ.σ.  αγουρέλαιο.

 

Εκτέλεση.

Πλένουμε και χαράζουμε τις ντομάτες. Τις ζεματάμε σε καυτό  αλατισμένο νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Πλένουμε το φινόκιο και το κόβουμε  σε φέτες.

Απλώνουμε σε  ένα ταψί  το θυμάρι – το σκόρδο – το φινόκιο και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε τον ξιφία και τον βάζουμε να κάτσει  επάνω στις στρώσης του ταψιού με το φινόκιο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Κόβουμε τις ντομάτες σε ζάρια και τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.

Βάζουμε τις ντομάτες σε μούλτι μαζί με τα φύλλα βασιλικού – ελαιόλαδο – τις ελιές από το ταψί με τον ξιφία και λίγα  ζου του ψησίματος. Πολτοποιούμε την σάλτσα.

Στρώνουμε στο πιάτο για βάση φέτες φινόκιο και από πάνω σάλτσα ντομάτας. Πάνω από την σάλτσα κάθετε ο ξιφίας. Ραντίζουμε με το αγουρέλαιο και στολίζουμε με φύλλο βασιλικού.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.