Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Ψάρι στο γουοκ

Συνταγή της ημέρας : Ψάρι στο γουοκ

 

Ψάρι στο γουοκ  απο την Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι μαγειρέματος για τα ψάρια.Ο συγκεκριμένος μπορεί να βοηθήσει τους απαιτητικούς ουρανίσκους και τους λιγότερους λάτρες του ψαριού να καταναλώσουν ψάρι με ευχαρίστηση και ιδιαίτερη ευκολία.

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 κιλόψάρι βραστό
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • δύο ώριμες ντομάτες
  • δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • χυμό από δύο λεμόνια

Τρόπος παρασκευής:

Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια 2 μέτρια κολοκυθάκια, 2 σχετικά ώριμες ντομάτες και ένα μεγάλο κρεμμύδι. Τα αχνίζουμε σε γουόκ ή σε κατσαρόλα αντικολλητική με μισό φλιτζάνι νερό, δύο λεμόνια και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα χοντροκομμένα κυβάκια του ψαριού και χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε μία κουταλιά χοντρό αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.