Pin It

Οι σεφ ορκίζονται ότι ταιριάζει και ταιριάζει πολύ σε συγκεκριμένες μακαρονάδες

Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρέσκια μοτσαρέλα είναι ιδανικά συνοδευτικά μιας λαχταριστής μακαρονάδας.

Κλασικές επιλογές δηλαδή που δεν λαθεύουν ποτέ.

Μόνο που η κουζίνα έχει πολύ να κάνει με τη δημιουργικότητα και την ανατρεπτική σκέψη. Κι έτσι κάθε αλλαγή, δοκιμασμένη αλλαγή, δεν μπορεί παρά να είναι καλοδεχούμενη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα φτιάξετε μια μακαρονάδα με σπανάκι και ντομάτες, δοκιμάστε το κατσικίσιο τυρί.

Αυτό προτείνει ο γνωστός ιταλός σεφ MarcVetri, λέγοντάς μας πως όταν το κατσικίσιο τυρί αναμειγνύεται με τα ζεστά μακαρόνια και λίγο από το νερό που τα βράσαμε, μετατρέπεται σε μια λαχταριστή, ελαφριά και γευστικά πλούσια σος.

Να το δοκιμάσετε, μας λέει, με μακαρονάδες που έχουν ζαρζαβατικά εντός τους…

Ο απροσδόκητος γευστικός συνδυασμός που τρελαίνει κόσμο

Ώρα να τον δοκιμάσετε 

Η σουπερστάρ σεφ και ιδιοκτήτρια εστιατορίου StephanieIzard έχει πολλούς κρυμμένους άσους στο μανίκι της, αν και αυτός έχει και τη βούλα της επιστήμης.

Το μεγάλο της γευστικό ατού; Η σκούρα σοκολάτα και η παρμεζάνα!

Η Izard προτείνει αρκετά ταιριάσματα των δύο υλικών, από λιωμένη σκούρα σοκολάτα πάνω σε ψημένη παρμεζάνα μέχρι και τριμμένη παρμεζάνα πάνω σε παγωτό bitter σοκολάτας.

Ο ανατρεπτικός συνδυασμός προτείνεται μάλιστα ως ιδανικός και από το Foodpairing, μια ερευνητική ομάδα που μελετά ποιες τροφές και υλικά πάνε με ποια. Αυτοί μας λένε πως η αλμυρή γεύση της παρμεζάνας ταιριάζει «εξαιρετικά καλά» με το βάθος της γεύσης της μαύρης σοκολάτας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πως είναι η σοκολάτα αυτή που φέρνει στην επιφάνεια τις φρουτώδεις και στυφές γεύσεις του τυριού, οι οποίες μένουν αλλιώς θαμμένες.

Pin It