Greek English French German Italian
Pin It

Ένα χειμωνιάτικο πιάτο που θα λατρέψετε

Μυρωδάτη χειμωνιάτικη σούπα.

Συνταγή

ΥΛΙΚΑ

  • • 1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • • 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
  • • 2 φύλλα δάφνης
  • • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο\
  • • 1.500 ml ζωμό λαχανικών
  • • 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
  • • Λάδι τρούφας (όσο επιθυμούμε)
  • • Αλάτι
  • • Πιπέρι
  • • 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα

ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 20Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

tip: Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

Θερμίδες 136 7%

Λίπος 5g 7%

Kορεσμένα 0.8g 4%

Πρωτεΐνες 3.4g 7%

Yδατάνθ. 20.2g 8%

Σάκχαρα 4.6g 5%

Αλάτι 0.5g 8.33%

Ινες 4.3g 18%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

2 Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.

3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

4 Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας  

  ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

5 Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.

6 Τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια.

Pin It