Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Palmiers με διαφορετικές γεμίσεις απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: Palmiers με διαφορετικές γεμίσεις απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

 

Palmiers με διαφορετικές γεμίσεις

Υλικά

  • Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες και σάλτσα πέστο
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
  • Πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ. νερό χτυπημένα
  • Για τη γέμιση με προσούτο
  • 1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 6 φέτες προσούτο
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα

1. Στεγνώνουμε τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την καλύπτουμε όλη με τη σάλτα πέστο. Βάζουμε ισομερώς τις λιαστές ντομάτες, 2 κ.σ. τριμμένο τυρί και το πιπέρι. Ρολάρουμε την κατά μήκος πλευρά προς το κέντρο του φύλλου. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά, σαν δύο ρολά που ενώνονται σφιχτά στη μέση του φύλλου. Παγώνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30΄. Το αλείφουμε με το αυγό γύρω γύρω και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 20 φέτες.

2. Απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για 10΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

3. Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια (όχι κατεψυγμένη) μπορούμε να τα καταψύξουμε ωμά ή ψημένα και να τα ζεστάνουμε ή να τα ψήσουμε κατευθείαν από την κατάψυξη 10΄ περισσότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.

4. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και το μέλι. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Καλύπτουμε σε όλο το φύλλο τις φέτες του προσούτο και πασπαλίζουμε 2 κ.σ. από το τυρί. Ρολάρουμε το φύλλο από τα δύο πλαϊνά προς το κέντρο. Το παγώνουμε για 30΄. Αλείφουμε με αυγό και κόβουμε σε 20 φέτες.

μερίδες 20

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 10 λεπτά

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.