Συνταγές

Mυστικά για φανατικούς μακαρονάδες

Mυστικά για φανατικούς μακαρονάδες

Ποιος από εσάς είναι μακαρονάς; Υποθέτω οι περισσότεροι θα πείτε εγώ κι έχετε δίκιο, γιατί τα μακαρόνια γίνονται μανία.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα.

Ξέρετε τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε για να φτιάχνετε την καλύτερη μακαρονάδα;

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα… αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα.

Κι όμως, το θέμα «μακαρόνια» είναι τόσο αγαπημένο και σημαντικό, που ασχολήθηκαν μαζί του οι επιστήμονες! Συγκεκριμένα, χημικοί, μελέτησαν τις αντιδράσεις που γίνονται κατά το βράσιμο των μακαρονιών και κατέληξαν στα 5 βήματα για ένα τέλειο πιάτο μακαρόνια.

Ποια είναι τα 5 βήματα για τα τέλεια μακαρόνια;

1) Κρατάμε σταθερή και δυνατή τη θερμοκρασία του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια

2) Δεν ανακατεύουμε συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπώνουν, αφού αποβάλουν το άμυλό τους.

3)Δεν βάζουμε λάδι.

Το λάδι στο βράσιμο των μακαρονιών δεν είναι απαραίτητο και σε καμία περίπτωση δεν βοηθά τα μακαρόνια να μην κολλήσουν, αφού όταν σουρώνονται το λάδι θα ξεπλυθεί.

4)Βάζουμε πάντα αλάτι στο νερό και μάλιστα πριν ρίξουμε τα μακαρόνια. Το κόλπο και όπλο για να δώσει κανείς γεύση στα μακαρόνια είναι το αλάτι. Αυτό προστίθεται στο νερό, καθώς βράζει, πριν ακόμη προσθέσουμε τα μακαρόνια.

5)Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια.

Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλό τους. Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό, εκτός κι αν πρόκειται να φτιάξετε μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρά.

Μερικά ακόμα επαγγελματικά μυστικά για τέλειες μακαρονάδες

-Βράστε τα μακαρόνια σας, αφού έχετε ετοιμάσει ήδη τη σάλτσα σας.

-Υπολογίστε 1-2 λεπτά λιγότερο βράσιμο και τελειώστε το βρασμό των ζυμαρικών μέσα στη σάλτσα. Η γεύση αλλά και η υφή είναι καλύτερες έτσι.

-Κρατήστε πάντα λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια που είναι πλούσιο σε άμυλο, ώστε να ελέγξετε την πυκνότητα της σάλτσας σας. Αν θέλετε πιο ζουμερή μακαρονάδα προσθέστε στο τέλος μέσα στη σάλτσα λίγο από αυτό το καυτό νερό των ζυμαρικών.

Αν πάλι θέλετε να δέσετε μια σάλτσα, ρίξτε λίγο από αυτό το νερό για να πυκνώσει με το άμυλο του μακαρονιού

-Σε περίπτωση που ρίξετε τα μακαρόνια σας μέσα στη σάλτσα και τελειώσετε εκεί τον βρασμό τους, τότε και μόνο τότε, κάντε κυκλικές κινήσεις στο κέντρο με τσιμπίδα ώστε να χυλώσει ωραία η σάλτσα. Με τον τρόπο αυτό η σάλτσα θα κολλήσει πάνω στο μακαρόνι και η γεύση καθώς και η υφή θα είναι τα ιδανικές.

-Σερβίρετε πάντα την μακαρονάδα σας ζεστή κι αν είναι δυνατόν σε ήδη ζεστά πιάτα. Η απόλαυση είναι μεγάλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.