Συνταγές

Εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό no sugar

Εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό no sugar

Σπιτικό παγωτό φράουλα και μπανάνα χωρίς ζάχαρη

Αυτό το νόστιμο παγωτό δεν περιέχει ζάχαρη και η γλυκύτητα προέρχεται από τις φράουλες, την μπανάνα και τη βανίλια. Περιέχει 285 θερμίδες, 4.5 γραμμάρια πρωτεΐνης, 9 γραμμάρια υδατάνθρακες, 26 γραμμάρια λιπαρών, 1 γραμμάρια φυτικές ίνες και 0 γραμμάρια αλάτι ανά μερίδα. Οι προτεινόμενες ποσότητες υλικών είναι για 8 περίπου μερίδες.

Σε περίπτωση που θέλετε να αντικαταστήσετε το γάλα και την κρέμα με φυτικά προϊόντα μπορείτε να επιλέξετε γάλα καρύδας ή αμυγδάλου. Ωστόσο, μπορεί η σύσταση να μην είναι ακριβώς η ίδια, διότι το πλήρες ζωικό γάλα έχει μεγαλύτερη πυκνότητα.

Συνταγή

Υλικά

– 300 ml κρέμα γάλακτος

– 300 γραμμάρια γάλα πλήρες (ή υποκατάστατο ζωικού γάλακτος)

– 1 ξυλάκι βανίλιας

– 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών

– 500 γραμμάρια ώριμες φράουλες, πλυμένες και κομμένες στη μέση

– 1 μεγάλη πολύ ώριμη μπανάνα

Μέθοδος παρασκευής

  1. Προσθέστε την κρέμα και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ύστερα προσθέστε την βανίλια. Φέρτε το σε σημείο βρασμού και αμέσως κλείστε το μάτι.
  2. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ και ύστερα ρίξτε την κρέμα και το γάλα. Αφού το ανακατέψτε προσεκτικά, επιστρέψτε το υγρό στην κατσαρόλα και ανοίξτε σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  3. Βράστε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να είναι αρκετά σφιχτή που να μένει στο κουτάλι. Είναι σημαντικό να μην παραζεστάνετε το μείγμα γιατί τα αυγά σας θα αρχίσουν να γίνονται ομελέτα.
  4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε τη βανίλια και μεταφέρετε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ. Καλύψτε την επιφάνεια με σελοφάν για να μην ξεραθεί και αφήστε να κρυώσει.
  5. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φράουλες και τις μπανάνες σε ένα μίξερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πουρές. Ύστερα, σταδιακά προσθέστε τον πουρέ φρούτων στην κρέμα. Χρειάζεται εδώ αρκετό ανακάτεμα για να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται περισσότερο το μείγμα.
  6. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε ένα ειδικό μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  7. Όταν θελήσετε να το καταναλώσετε, αφαιρέστε το από την κατάψυξη και αφήστε το για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.