Συνταγές

Δύο συνταγές πλούσιες σε μαγνήσιο

Δύο συνταγές πλούσιες σε μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα που χρειάζονται τα σώματά μας. Μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων για την υγεία, βελτιώνει την απόδοσή μας και ενισχύει το νευρικό μας σύστημα.

  1. Αχλάδι, καρύδι και σαλάτα ροκφορ

Συστατικά

1/2 μαρούλι (150 g)

2 φλιτζάνια σπανάκι (400 g)

300 γραμμάρια καρυδιών

3 αχλάδια (450 g)

200 γραμμάρια τυριού ροκφορ

Παρασκευή

Μόλις πλύνετε το μαρούλι και το σπανάκι τα κόβετε σε ακανόνιστα κομμάτια και προσθέτετε το αχλάδι που το έχετε κόψει σε κυβάκια.

Έπειτα ρίξτε βινεγκρέτ λαδιού, αλάτι και ξύδι και τοποθετήστε μικρά κομμάτια τυριού και ξηρών καρπών στην κορυφή.

  1. Γλώσσα φιλέτο με κάπαρη

Συστατικά

4 ξεχωριστά φιλέτα γλώσσας (400 g)

1/4 φλιτζάνια αλεύρι (30 g)

2 κουταλιές μαργαρίνης (30 g)

Ελαιόλαδο

2 κουταλιές αμύγδαλα κομμένα σε φέτες (30 g)

2 κουταλιές κάπαρη (20 γρ.)

1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό (10 g)

Χυμός από 2 λεμόνια (50 ml)

Αλάτι

Πιπέρι

Παρασκευή

Βάλτε αλεύρι στη γλώσσα.

Τοποθετήστε το λάδι και τη μισή μαργαρίνη σε ένα τηγάνι.

Τηγανίστε τα ψάρια για τρία ή τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βάλτε αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Κρατήστε το ψάρι σε ζεστό και προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.

Βάλτε την υπόλοιπη μαργαρίνη, τα αμύγδαλα σε φέτες και την κάπαρη σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το χυμό λεμονιού και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.

Συνοδέψτε το με λαχανικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.