Συνταγές

Σπιτική συνταγή για φυσικό ροδόνερο

Σπιτική συνταγή για φυσικό ροδόνερο

Ο Μιχαήλ Άγγελος το έπινε κάθε μέρα με το πρωινό του τσάι. Η Κλεοπάτρα, η πιο μοιραία βασίλισσα, το λάτρευε για τις μαγικές του, όπως έλεγε, ιδιότητες. Οι βασίλισσες των Μογγόλων το αναμίγνυαν με λάσπη από ποτάμι για το πιο αναζωογονητικό peeling δέρματος.

Ένα μπουκάλι αγνού και αυθεντικού ροδόνερου έχει αμέτρητα οφέλη. Το ευεργετικό αυτό είδος ανθόνερου είναι εφοδιασμένο με αντιοξειδωτικά, έχει αντιγηραντικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Και τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε φυσικό ροδόνερο

  1. Μέθοδος βρασμού

Τι θα χρειαστούμε:

– 7 – 8 βιολογικά τριαντάφυλλα

– Περίπου 1.5 λίτρα αποσταγμένο νερό

Μέθοδος παρασκευής

  1. Αφαιρέστε όλα τα πέταλα και πλύνετέ τα σε χλιαρό νερό.
  2. Προσθέστε τα πέταλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίξτε το αποσταγμένο νερό (αρκετό για να τα καλύψει)
  3. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το νερό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα πέταλα να χάσουν το χρώμα τους.
  4. Στραγγίστε και απομακρύνετε τα πέταλα.
  5. Αποθηκεύστε σε ένα γυάλινο βάζο.
  6. Μέθοδος απόσταξης

Τι θα χρειαστούμε

– 5 φλιτζάνια πέταλα τριαντάφυλλου

– Αποσταγμένο νερό (αρκετό για να καλύψει τα πέταλα)

– Παγάκια

– Μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι

– Μία μεγάλη πέτρα ή τούβλο

– Ένα γυάλινο μπολ που να αντέχει τη ζέστη

– Γυάλινα βαζάκια

Μέθοδος παρασκευής

  1. Τοποθετήστε την πέτρα στη μέση της κατσαρόλα και βάλτε το γυάλινο μπολ από πάνω του.
  2. Απλώστε τα πέταλα γύρω από την πέτρα. Μη βάλετε τίποτα μέσα στο μπολ.
  3. Ρίξετε το αποσταγμένο νερό για να καλύψετε τα πέταλα του τριαντάφυλλου. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν ξεπερνά το γυάλινο μπολ για να χυθεί μέσα.
  4. Γυρίστε το καπάκι και τοποθετήστε το στην κατσαρόλα. Προσθέστε πάγο στο καπάκι.
  5. Προσθέστε περισσότερο πάγο, καθώς λιώνει. Συνεχίστε μέχρι η διαδικασία να τελειώσει.
  6. Βράστε το νερό και ύστερα αφήστε το να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 20-30 λεπτά.
  7. Αποθηκεύστε το ροδόνερο στα γυάλινα μπουκάλια. Διαρκεί μέχρι και για 6 μήνες, αν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.