Συνταγές

Θρεπτική συνταγή με σέσκουλα και αβγά

Θρεπτική συνταγή με σέσκουλα και αβγά

Θρεπτική, εύκολη και ελαφριά συνταγή

Υλικά για 2 άτομα

• 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

• 1/2 κιλό φρέσκα σέσκουλα ή σπανάκι

• 2-3 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

• 1 – 2 αβγά

Εκτέλεση

  1. Κόβετε την παχιά, σκληρή πλευρά των φύλλων από τα σέσκουλα. Κόβετε τα μανιτάρια σε 1 εκ πάχος και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με τα μανιτάρια στο μπολ. Κόβετε τα υπόλοιπα σέσκουλα σε 1,5 εκ πάχος λωρίδες.
  3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, με καπάκι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  4. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, το πράσινο μέρος από τα σέσκουλα και τα μανιτάρια.
  5. Σοτάρετε για περίπου 4 έως 5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και τα μανιτάρια να είναι λίγο καφέ στις άκρες και να έχουν αρχίσει να βγάζουν τα υγρά τους.
  6. Προσθέτετε τα πράσινα φύλλα από τα σέσκουλα κομμένα σε φέτες στο τηγάνι.
  7. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να γυρίσετε τα φύλλα πάνω στο τηγάνι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  8. Σπάτε 2 αβγά μέσα στο μείγμα με τα σέσκουλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή για 3 έως 4 λεπτά.
  9. Όταν ψηθεί το ασπράδι, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα για να μεταφέρετε τα αβγά και τα σέσκουλα σε ένα πιάτο για σερβίρισμα.
  10. Σερβίρετε αμέσως. Κόβετε τους κρόκους των αβγών, έτσι ώστε οι κρόκοι να τρέξουν πάνω από το σέσκουλα και τα μανιτάρια σαν σάλτσα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.