Συνταγές

Γεμιστά κοχύλια με μπρόκολο και φέτα

Γεμιστά κοχύλια με μπρόκολο και φέτα

Υλικά για 4 άτομα

2 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο λάδι για το σοτάρισμα

λίγο άνηθο

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλάκι ζάχαρη

250 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη

100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα

1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεσαίου μεγέθους

1 μικρό μπρόκολο ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό ζεματάτε τα κοχύλια για 2 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά και τα κρατάτε στη άκρη να κρυώσουν.

Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.

Ρίχνετε και το μπρόκολο να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.

Προσθέτετε τη μισή κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φέτα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.

Τα αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.

Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη ζάχαρη και αφήνετε να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.

Μόλις κρυώσει το μπρόκολο, ρίχνετε μπόλικο τυρί τριμμένο, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.

Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίζετε να γεμίζετε τα κοχύλια με το μείγμα μπρόκολο – τυρί με τη βοήθεια ενός κορνέ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κοχύλια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.