Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:”Muffins σοκολάτας”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας:”Muffins σοκολάτας”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

 

‘Muffins σοκολάτας” φανταστική γεύση με πλούσια αντιοξειδωτική αξία!

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος ψησίματος: 25-30΄

Υλικά για 13 μερίδες:

  • 1 κουτί μίγμα για κέικ με γλυκαντικά
  • 150γρ. (1 ½ πλάκα) σοκολάτα με γλυκαντικά
  • 90γρ. (4 κ.σ.) Μαργαρίνη
  • Τρίμμα από 1 Πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Παρασκευάζουμε το μίγμα για κέικ με γλυκαντικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας αντί για ελαιόλαδο, μαργαρίνη και προσθέτοντας το τρίμμα πορτοκαλιού μαζί με το νερό.
  2. Λιώνουμε τα 100γρ. (1 πλάκα) Sweet & Balance  σοκολάτα με γλυκαντικά σε μπεν – μαρί και κόβουμε ή τρίβουμε τα υπόλοιπα  50γρ.( ½ πλάκα)  σε μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τα κομματάκια σοκολάτας στη ζύμη του κέικ χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα στο μίξερ.
  4. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 13 βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια και ψήνουμε για  30 λεπτά περίπου.

Διατροφικό σχόλιο: Γλυκιά απόλαυση, πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν τη μνήμη και τις μεταβολικές λειτουργίες του οργανισμού. Η σοκολάτα προσδίνει μία ιδιαίτερα χαλαρωτική νότα στη συνταγή, βελτιώνοντας τη διάθεση, χάρη στην ικανότητά της να συμβάλει στην αύξηση της έκκρισης σεροτονίνης και ντοπαμίνης.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.386 in vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.