Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Γαλλικό dressing με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: Γαλλικό dressing με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Γαλλικό dressing

Χρόνος προετοιμασίας 5’

Υλικά για 6 μερίδες (1 μερίδα = 1κ.σ.)

  • 6κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ¼φλ. Μίγμα αποξηραμένων βοτάνων (δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι, ρίγανη) σε ένα μπουκάλι και αφήστε το για τουλάχιστον μία εβδομάδα ή αγοράστε βότανα εμπορίου.
  • 2κ.σ. μαλακή μουστάρδα
  • 3 μπαλίτσες φρέσκο μαύρο πιπέρι
  • 3κ.σ. ψιλοκομμένα ανάμικτα φρέσκα φύλλα βοτάνων (μαϊντανό, αψέντι/εστραγκόν, μαντζουράνα, σκαντζίκι/ανθρίσκος, ρίγανη)

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φρέσκα βότανα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν.

2. Προσθέτουμε τα φρέσκα βότανα.

3. Κρατάμε αυτό το dressing σε ένα αεροσταγές βάζο για τουλάχιστον μία εβδομάδα, αλλά δεν το βάζουμε στο ψυγείο γιατί θα διαχωριστεί.

Διατροφικό Σχόλιο: Όλα τα μυρωδικά συμβάλλουν μοναδικά στην σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και συμβάλουν στην πρόληψη αρκετών ασθενειών. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η χρήση των μυρωδικών αντικαθιστά την χρήση του αλατιού, το οποίο ενοχοποιείται για επαύξηση της αρτηριακής πίεσης (υπέρταση).

 

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.427 in vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.