Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:”Κατσικάκι με λαχανικά” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας:”Κατσικάκι με λαχανικά” με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

 

”Κατσικάκι με λαχανικά ” Όταν η γεύση συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των λαχανικών!

 Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 800γρ. μπούτι άπαχο από κατσικάκι
  • 8 αγκινάρες
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Λίγο Άνηθος
  • 2 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. corn flour
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1.  Αχνίζουμε το κατσικάκι σε νερό και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.
  3. Σιγοβράζουμε μαζί με 1 ποτήρι νερό.
  4. Μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον άνηθο. Βράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  5. Χτυπάμε το αυγό με τον χυμό 2 λεμονιών και λίγο ζουμί από το φαγητό μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού corn flour. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό αργά. Δυναμώνουμε τη φωτιά για μισό λεπτό και κλείνουμε την κουζίνα.

Διατροφικό σχόλιο: Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλότατης βιολογικής αξίας, οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Παράλληλα περιλαμβάνει βιταμίνες της ομάδας Β και σίδηρο, που τονώνουν το μεταβολισμό, την υγεία των νεύρων και συμβάλλουν στην πρόληψη από διάφορες μορφές αναιμίας.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1,048 in Vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.