Συνταγές

Αυτός ο χυμός βελτιώνει το ροχαλητό

Αυτός ο χυμός βελτιώνει το ροχαλητό

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για  τον οποίο κάποιος ροχαλίζει είναι το αυξημένο σωματικό βάρος. Δεν είναι όμως ο μοναδικός, καθώς η αυξημένη παραγωγή βλεννωδών εκκρίσεων ευθύνεται επίσης για την τόσο ενοχλητική αυτή νυχτερινή “συνήθεια” πολλών ανθρώπων, καθώς οι εκκρίσεις αυτές στενεύουν τις διόδους του αέρα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα και δυσκολεύουν την ομαλή είσοδο και έξοδο του αέρα.

Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ένας φυσικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος να μειωθεί η παραγωγή αυτών των εκκρίσεων. Επιπλέον, επειδή τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού που προκαλούν την υπερβολική παραγωγή εκκρίσεων και δυσκολεύουν την αναπνοή προκαλώντας το ροχαλητό.

Χυμός για το ροχαλητό

Υλικά για 1 ποτήρι

2 καρότα

2 μήλα

1 φέτα φρέσκο τζίντζερ

φρεσκοστυμμένο χυμό από ¼ λεμονιού

Απλά βάζετε όλα τα υλικά μαζί στον αποχυμωτή και απολαμβάνετε το χυμό σας. Πιείτε έως και 3 ποτήρια την ημέρα και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, τόσο στη μείωση των βλεννωδών εκκρίσεων όσο και στο ροχαλητό και την ποιότητα του ύπνου σας.

Extra συμβουλή

Αποφύγετε το αλκοόλ και το φαγητό αμέσως πριν κοιμηθείτε: Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες, ενώ το φαγητό προκαλεί έκκριση σάλιου και βλέννας, φαινόμενα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη αναπνοή και φράζουν τους αεραγωγούς της μύτης σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.