Greek English French German Italian
Pin It
 

Η γεύση και διατροφική αξία που προκύπτουν όταν το τυρί «παντρεύεται» με φρούτα και μέλι!

Υλικά για 4 μερίδες 

  • 400γρ. ανθότυρο

  • 1 μεγάλο ώριμο ροδάκινο

  • 3-4 ψιλοκομμένα καρύδια

  • 4κ.σ. Μέλι


Εκτέλεση:

Λιώνουμε με το πιρούνι το ανθότυρο και το τοποθετούμε σε μπολ. Καθαρίζουμε το φρούτο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα καρύδια και το μέλι. Ανακατεύουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν το βγάλουμε, το μοιράζουμε σε ποτήρια, περιχύνουμε με λίγο μέλι και σερβίρουμε.

Σχόλιο: Κυρίως καλοκαιρινή ORAC απόλαυση αφού τότε τα ροδάκινα βρίσκονται στην εποχή τους! Το ροδάκινο είναι πολύ πλούσιο σε β-καροτένιο, που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκέφαλου. Καλή πρόταση για όσους έχουν ανάγκη να τονώσουν την ερωτική τους ζωή, αφού ο συνδυασμός μελιού με καρύδια θεωρείται αφροδισιακός και συντελεί στην πνευματική διαύγεια. Γευστική πρόταση πλήρης σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνη D, τα οποία ενισχύουν το μυϊκό σύστημα και τη σκελετική υγεία, και παρέχουν ταυτόχρονα ανοσιακή προστασία.

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες orac, in vitro είναι  3.524

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012

 


Pin It

Cook name small