Συνταγές

”Σπιτική κρέπα orac με γαλοπούλα και τυρί”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

”Σπιτική κρέπα orac με γαλοπούλα και τυρί”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

 

” Σπτική κρέπα orac με γαλοπούλα και τυρί” το καθημερινό τοστ βρίσκει άξιο αντικαταστάτη σε αυτή την υπέροχη παραλλαγή του!

Υλικά για 4 μερίδες

Για τις κρέπες 

  • 1 φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. γάλα 1.5% σε λιπαρά
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 2κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  • Αλάτι, πιπέρι

 Για τη γέμιση

  • 10 φέτες ζαμπόν βραστής γαλοπούλας με ελαιόλαδο
  • 10 φέτες κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 4 καλά πλυμένα φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1κ.σ. μαγιονέζα light

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το μίγμα για τις κρέπες: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και το αυγό, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, χτυπώντας με το σύρμα, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο χυλό. Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι.
  2. Σε ένα μεγάλο, ρηχό και αντικολλητικό σκεύος ή κρεπιέρα ζεσταίνουμε ελάχιστο βιτάμ, αλείφοντας καλά τον πυθμένα με ένα πινέλο για να βραχεί ομοιόμορφα. Ρίχνουμε σταδιακά δόσεις από το μίγμα, υπολογίζοντας ότι κάθε κρέπα χρειάζεται 1½ κουτάλα της σούπας. Κινούμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει.
  3. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε τις κρέπες κατά μέρος, τη μία επάνω στην άλλη.
  4. Αλείφουμε τις κρέπες με λίγη μαγιονέζα light και μοιράζουμε στην καθεμία από 1 φέτα ζαμπόν, 1 φέτα τυρί, 1 φέτα μαρουλιού, 2−3 φέτες ντομάτας. Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολά και τις σερβίρουμε αμέσως, ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες.

Σχόλιο: Ενισχύει ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα τροφοδοτώντας με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας! Μία μερίδα κρέπες (περίπου δύο μεσαίες), περιέχει 50 γρ πρωτεϊνών και καλύπτει το 80%  των ημερήσιων πρωτεϊνικών αναγκών ενός ελαφρά ασκούμενου ατόμου. Ιδανικό σνακ λοιπόν για μετά το γυμναστήριο, παρέχει αναγκαία αμινοξέα για την επιδιόρθωση των μυϊκών βλαβών, προωθώντας παράλληλα ένα αυξημένο αναβολικό ορμονικό προφίλ. Επιπλέον, προσφέρει βιταμίνες της ομάδας Β για έναν ενισχυμένο μεταβολισμό, σίδηρο για καλύτερη αιμοποίηση και ασβέστιο για ισχυρά δόντια και οστά.

Η αντιοξειδωτική απόδοση της συνταγής σε μονάδες orac, in vitro είναι 733

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.