Συνταγές

Φτιάξε το δικό σου φυστικοβούτυρο, μπορείς!

Φτιάξε το δικό σου φυστικοβούτυρο, μπορείς!

Χρειάζονται μόνο 5 λεπτά για να φτιάξεις ένα από τα πιο υγιεινά σνακ το  φυστικοβούτυρο, γεμάτο οφέλη για την υγεία και το σώμα σου. Είναι αλήθεια ότι έχει αρκετές θερμίδες αλλά η σωστή ποσότητα, μόνο καλά μπορεί να σου προσφέρει.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης – 2 κ.γ. φυστικοβούτυρο σου προσφέρουν 7 γρ. πρωτεΐνης.
2. Είναι πηγή καλών λιπαρών – περιέχει ακόρεστα λιπαρά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σου.
3. Είναι πηγή φυτικών ινών – 2 κ.γ. φυστικοβούτυρο σου προσφέρουν 2 γρ. φυτικών ινών
4. Μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, δημιουργώντας το αίσθημα του κορεσμού για αρκετές ώρες.
5. Σου προσφέρει μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β6, δυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα, τα οστά και το δέρμα σου.

Θα χρειαστείς:
2 – 3 φλυτζάνια φυστίκια αράπικα ανάλατα.
1 κ.γ. φυτικό λάδι (καρύδας ή ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
1. Τοποθέτησε τα φυστίκια στο μπλέντερ και ξεκίνα το χτύπημα.
2. Πρόσθεσε το λάδι και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει βούτυρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.