Συνταγές

Συνταγή της ημέρας:”Fruitshake με ΠΤΙ-ΜΠΕΡ”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας:”Fruitshake με ΠΤΙ-ΜΠΕΡ”με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

 

Η αντιοξειδωτική παραλλαγή του milkshake και της απόλαυσης!

 

Υλικά για 5 ποτήρια

ΥΛΙΚΑ

225g πτι-μπερ

1 μάνγκο

1 μπανάνα

½ lt (2 κούπες) γάλα φρέσκο

2 μπάλες παγωτό βανίλια

3 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

2. Προσθέτουμε τα μπισκότα τριμμένα, και αφού ενσωματωθούν με το μίγμα ρίχνουμε και το παγωτό.

3. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο πάγο και σιρόπι σοκολάτας.

Διατροφικό σχόλιο: Γλυκός «πειρασμός» πλούσιος σε κάλιο, βιταμίνες Α και C, φυτικές ίνες και ασβέστιο. Ως αποτέλεσμα αυτού του διατροφικού συνδυασμού παρουσιάζεται η ομαλή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, η καλή λειτουργία της όρασης και του εντέρου, η σωστή ανάπτυξη των οστών και φυσικά η αντιοξειδωτική προστασία. Με τον τρόπο αυτό ο οργανισμός θωρακίζεται αποτελεσματικά από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και από διάφορες μορφές καρκίνου.

 ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 705,2

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 17,6%

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.