Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Dressing με άπαχο γιαούρτι και μυρωδικά

Συνταγή της ημέρας: Dressing με άπαχο γιαούρτι και μυρωδικά

 

Δροσερό dressing πλούσια διατροφική αξία, απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

 

Προετοιμασία: 5 λεπτά

Ανά μερίδα: 16 θερμίδες & <0,1 γρ. λιπαρά

 Υλικά για 8 μερίδες (1 μερίδα = 1κ.σ.)

  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% σε λιπαρά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κ. γ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή lime (γλυκολέμονο)
  • 1κ.σ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά, π.χ. άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο

 Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Γευστική πρόταση: Δοκιμάστε το με φυλλώδη πράσινη σαλάτα ή με το συνδυασμό αγγούρι – ρόκα. Αυτό το δροσερό dressing ταιριάζει επίσης με κρύες πατάτες ή με φρέσκο σολομό.

Σχόλιο: Το γιαούρτι αποτελεί ΤέλοςφόρμαςΑρχήφόρμαςμια πλούσια πηγή πρωτεϊνών ανώτατης βιολογικής αξίας για μυϊκή ενδυνάμωση, βιταμινών A και D που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ασβεστίου, το οποίο βελτιώνει τη σκελετική υγεία και προστατεύει τον οργανισμό από την οστεοπόρωση!

 ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 678

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 16.9%

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.