Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: ” Ψωμάκια με ξηρούς καρπούς και μερέντα΄΄ για τα παιδάκια σας

Συνταγή της ημέρας: ” Ψωμάκια με ξηρούς καρπούς και μερέντα΄΄ για τα παιδάκια σας

 

Ένα πολύ νόστιμο πρωινό για τα παιδιά που θα δελεάσει και εκείνα που δεν τους αρέσει να τρώνε το πρωί  είναι ”ψωμάκια με ξηρούς καρπούς και μερέντα”που θα φτιάξετε μόνες σας και θα  μοσχομυρίσει το σπίτι.

 

Υλικά για 5-6 μερίδες

1/2 φλ. αλεύρι

1 κ. γλ. μαγιά σκόνη

1 αυγό

3/4 φλ. γάλα

1 κ.σ. ζάχαρη

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 κ.σ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

Γέμιση:

1/2 φλ. φουντούκι τριμμένο ή όποιο άλλον ξηρό καρπό θέλουμε, 
2-3 κ.σ. μερέντα.

Εκτέλεση:

Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγό ,το βιτάμ και  ανακατεύουμε πολύ καλά . Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ζυμώνοντας  το μείγμα μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Αφού φουσκώσει ανοίγουμε φύλλο ,κόβουμε στις άκρες, στην μία πλευρά του φύλλου, μικρές λωρίδες.

Βάζουμε μερέντα και πασπαλίζουμε με φουντούκια το υπόλοιπο φύλλο.

Τυλίγουμε σε ρολό. Έπειτα παίρνουμε μία μία λωρίδα και τη βάζουμε πάνω στο ρολό με λίγο κενό μεταξύ τους ,αφήνουμε άλλα 30′ να φουσκώσει.

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό ή γάλα το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190β για 30 λεπτά περίπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.