Συνταγές

Απλή συνταγή για Creme Brulee

Απλή συνταγή για Creme Brulee

 

Η Creme Brulee, είναι μια κρέμα γαλλικής προέλευσης, πολύ νόστιμη και με υπέροχη υφή, η οποία ψήνεται στο φούρνο.

Το www.Life2day.grσας προτείνει μία νόστιμη και απλή συνταγή για να φτιάξετε και να απολαύσετε τη δική σας Creme Brulee.

Υλικά:

Κρέμα γάλακτος (750 γραμμάρια)

Φρέσκο γάλα (250 γραμμάρια)

10 κρόκοι αυγών

Ζάχαρη (165 γραμμάρια)

Βανίλια (ένα κλωναράκι)

Μαύρη ζάχαρη (για το κάψιμο)

Εκτέλεση:

Αρχικά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας, το οποίο καλό είναι να το σκίσουμε κάθετα.

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε στη συνέχεια το ζεστό μείγμα της κρέμας. Βγάζουμε το κλωνάρι της βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί. Μετά τη ρίχνουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολ, τα οποία τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουν βάλει νερό. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170ο για 30 περίπου λεπτά. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και τα καίμε με φλόγιστρο ή τα βάζουμε στο γκρίλ σε ψηλή θερμοκρασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη διαδικασία καλό είναι να την κάνουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.