Συνταγές

Σαλάτα με φακές

Σαλάτα με φακές

 

Το πόσο απαραίτητες για τον οργανισμό μας είναι οι φακές είναι γνωστό. Εκτός όμως, από τον κλασικό τρόπο μαγειρέματος μπορούμε να τις γευτούμε και διαφορετικά… Το www.Life2day.grσας προτείνει μία απλή και νόστιμη συνταγή!

Υλικά:

Φακές χοντρές (ένα φλιτζάνι)

Δύο κόκκινες ντομάτες (ψιλοκομμένες)

Μία πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)

Ένα αγγουράκι (ψιλοκομμένο)

Ελιές (1/2 φλιτζάνι κομμένες σε ροδέλες)

Ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)

Ένα φύλλο δάφνης

Δύο φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

Μαϊντανός (ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένος)

Ξύδι (τρείς κουταλιές της σούπας)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά βράζουμε τις φακές για 35 περίπου λεπτά σε αλατισμένο νερό με το φύλλο δάφνης. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ και τα αλατίζουμε ελαφρώς και ρίχνουμε μέσα και τις φακές. Αφού χτυπήσουμε το λάδι με το ξύδι και ρίξουμε αλάτι και πιπέρι ραντίζουμε με το συγκεκριμένο μείγμα τη σαλάτα μας. Την ανακατεύουμε πολύ καλά και την δοκιμάζουμε…

Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.