Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

Ο απίστευτος τρόπος να καθαρίσεις σκόρδο με ταχύτητα

Σκελίδες έτοιμες προς χρήση χωρίς μαχαίρι

Όπως ξέρουμε, η κουζίνα έχει τα μεγάλα και μικρά μυστικά της, κόλπα που αλλάζουν κατά πολύ την όλη εμπειρία της μαγειρικής. Κι ένα τέτοιο μας δείχνει στο βίντεο του Saveur ο executive food editor, Todd Coleman, ένα από αυτά τα πράγματα που πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις.

Πώς καθαρίζεις δηλαδή ένα ολόκληρο σκόρδο «σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα», όπως λέει χαρακτηριστικά, χωρίς μαχαίρι και χωρίς τη μυρωδιά του σκόρδου στα δάχτυλα φυσικά.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο βαθιά μπολ ίδιου μεγέθους, καμωμένα από σκληρό υλικό, όπως μέταλλο. Κι ένα ξηρό σκόρδο, να μην είναι φρέσκο δηλαδή.

Αφού σπάσουμε το σκόρδο με το χέρι μας, ρίχνουμε τις σκελίδες στο μπολ, βάζοντας το δεύτερο μπολ αντεστραμμένο πάνω του, σαν καπάκι. Και μετά ανακινούμε δυνατά για μερικά δευτερόλεπτα.

Τι παίρνουμε; Τις σκελίδες ξεφλουδισμένες!

Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες για περισσότερο καιρό

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε

Σίγουρα οι πατάτες αποτελούν ένα από τα βασικότερα τρόφιμα που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι, και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι μαγειρέματός τους.

Αποτελούν ένα φαγητό ιδανικό για κάτι γρήγορο αλλά και υγιεινό, ιδιαίτερα αν μαγειρευτεί με τον κατάλληλο τρόπο. Γι’ αυτόν τον λόγο όλοι μας συνηθίζουμε να προμηθευόμαστε τις πατάτες σε μεγάλες ποσότητες και να τις αποθηκεύουμε στην κουζίνα ή την αποθήκη μας.

Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός περνάει και δεν έχουμε προλάβει να τις μαγειρέψουμε; Αρχίζουν να βγάζουν φύτρες και να μαλακώνουν. Προκειμένου να αποφύγετε αυτή την κατάσταση και να τις διατηρήσετε φρέσκιες για όσο το δυνατόν περισσότερο, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές.

Απόφυγε την απευθείας επαφή της πατάτας με το τσιμέντο ή την αποθήκευσή της σε νάιλον σακούλες. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσεις μέσα σε μια χάρτινη σακούλα, όπου οι πατάτες θα μπορούν να «αναπνέουν».

Μην τις αποθηκεύεις στο ψυγείο. Με τον λανθασμένο αυτό τρόπο διατήρησης το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα η γεύση και η υφή τους να μην είναι ικανοποιητικές μετά το μαγείρεμα.

Για την καλύτερη διατήρησή τους προτίμησε να τις αποθηκεύσεις σε ένα ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη του σπιτιού σου είναι μάλλον το ιδανικότερο μέρος για κάτι τέτοιο, ενώ αν δεν υπάρχει κάποιος χώρος που να συνδυάζει όλα αυτά, φρόντισε τουλάχιστον να τις τοποθετήσεις έστω σε ένα σημείο χωρίς φως.

Pin It