Pin It
 

Οι νοστιμότατες σπιτικές μαρμελάδες που φτιάχνουμε κυρίως κατά την περίοδο του καλοκαιριού, που τα φρούτα είναι περισσότερα για να διατηρηθούν και να τις γευόμαστε όλο το χειμώνα, πρέπει να αποστειρώνουμε σωστά τα βάζα που τις αποθηκεύουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι αποστείρωσης, όπως:

Να πλύνουμε καλά τα βάζα μας με ζεστό νερό και σαπούνι και να τα ξεπλύνουμε με καυτό. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, η οποία θα έχει στον πάτο της μία μεταλλική σχάρα. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με ζεστό νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα βαζάκια. Τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε προσεκτικά, τα αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο σε μία καθαρή πετσέτα και τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα που φτιάξαμε.

Να πλύνουμε καλά τα βάζα μας με ζεστό νερό και σαπούνι και να τα βάλουμε στο φούρνο μας, στους 120ο για 20 περίπου λεπτά. Να τα βγάλουμε μόλις είμαστε έτοιμοι να τα γεμίσουμε με τη μαρμελάδα μας.

Να πλύνουμε καλά τα βάζα μας με ζεστό νερό και σαπούνι, να τα τοποθετήσουμε σε ένα μπολ με νερό μέχρι τη μέση και να τα βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για πέντε περίπου λεπτά.

Επίσης, πρέπει να τα βγάλουμε όταν είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Pin It