Fitness

Βυσσινάδα: Καταπραΰνει τους πόνους μετά την άθληση

Βυσσινάδα: Καταπραΰνει τους πόνους μετά την άθληση

Τι πιο ωραίο και απολαυστικό από μια ωραία βυσσινάδα τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες που η ανάγκη μας για δροσιά πολλαπλασιάζεται.

Ο χυμός του βύσσινου ή γνωστή σε όλους μας βυσσινάδα λοιπόν, απέδειξαν ερευνητές πως μπορεί να λειτουργήσει ως αναλγητικό για την ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους, μετά τη γυμναστική και δη το τρέξιμο.

Πιο συγκεκριμένα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον ανέφεραν πως η βυσσινάδα μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή σε δρομείς μεγάλων αποστάσεων μετά από έντονη άσκηση.

Στη μελέτη συμμετείχαν δρομείς ηλικίας 18-50 ετών. Έπιναν είτε βυσσινάδα είτε έναν άλλο χυμό για επτά ημέρες πριν από την άσκηση. Ο μυϊκός πόνος ήταν 70% λιγότερος κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης σε αθλητές που έπιναν χυμό από βύσσινο.

Ο λόγος;

Δίνουν 47 θερμίδες / 100γρ,
11.9 γρ. υδατανθράκες,
81.5 γρ. νερό και
1.7 γρ. φυτικές ίνες.

Επιπρόσθετα:

  • Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο ενδείκνυνται στην αναιμία.
  • Περιέχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες.
  • Οι φυτικές ίνες και τα οργανικά οξέα που περιέχουν, τα καθιστούν έξοχα υπακτικά με ισχυρή καθαρτική δράση.
  • Τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία που περιέχουν, δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους.
  • Είναι διουρητικά και χωνευτικά, ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες ενάντια σε λοιμώξεις των ουροφόρων οδών.
  • Περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, καθώς και ικανοποιητικές ποσότητες καλίου και βιταμίνης Α.

Και μια σπιτική συνταγή:

  • Αφαιρέστε τα κοτσανάκια από τα βύσσινα, πλύνετε τα και βάλτε τα μέσα σε βαθιά κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό να βράσουν ίσα που να μαλακώσουν.
  • Όταν κρυώσουν, περάστε τα από το σουρωτήρι πιέζοντας και μαζέψτε το ζουμί τους.
  • Μετρήστε το ζουμί και προσθέστε ίση ποσότητα ζάχαρης ή άλλης γλυκαντικής ουσίας, ανακατέψτε και αφήστε για 2 ώρες.
  • Αφαιρέστε τυχόν αφρό που υπάρχει και βράστε τη βυσσινάδα μέχρι να δέσει, ξαφρίζοντας προσεχτικά.
  • Όταν η βυσσινάδα έχει δέσει, προσθέτετε τον χυμό ενός λεμονιού ανά κιλό φρούτων.
  • Αποθηκεύεστε σε καθαρά μπουκάλια – έτσι θα έχετε ένα δροσερό ποτό για όλον τον χρόνο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα οφέλη των squats

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να χτίσετε μύες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να βελτιώσετε εύκολα τη φυσική σας κατάσταση - Τρέξιμο με διαλείμματα

Αν αποφασίσατε να ξεκινήσετε τρέξιμο για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, αρκεί να ακολουθήσετε τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί και θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε

Ο ιδανικός τρόπος προθέρμανσης για να μην τραυματίζονται οι μυς

Η προθέρμανση (warm up) είναι μια ευρέως αποδεκτή πρακτική η οποία προηγείται οποιασδήποτε μορφής άσκησης - γυμναστικής και θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστης απόδοσης και μείωσης του κίνδυνου τραυματισμού.

Ποιά τα οφέλη στην υγεια της γρήγορης δίαιτας του μοναχού

Οι γιατροί συμβουλεύουν τους ανθρώπους να στοχεύουν σε ένα μέτριο βάρος, επειδή η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για μεταβολικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι οποίες είναι καταστάσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων

Πώς η γυμναστική θα αποδώσει περισσότερους καρπούς

Αν είστε από εκείνους που ξεκινούν γυμναστήριο και σε λιγότερο από ένα μήνα έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια επειδή βλέπουν ότι δε μπορούν να πετύχουν τους στόχους της προπόνησης, μην απογοητεύεστε - Υπάρχει τρόπος να τα καταφέρετε και, μάλιστα, εξαρτάται απόλυτα από εσάς!

Ο ρόλος των επιπέδων γλυκόζης στην σκελετική αποκατάσταση

Ερευνητές από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο έδειξαν ότι τα δορυφορικά κύτταρα των σκελετικών μυών, που είναι βασικοί παράγοντες στην επιδιόρθωση των μυών, πολλαπλασιάζονται καλύτερα σε περιβάλλον χαμηλής γλυκόζης.