Παρασκήνιο

Παράνομες προμήθειες φαρμάκων στο ΓΝΑ Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών

Παράνομες προμήθειες φαρμάκων στο ΓΝΑ Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών

ΓΝΑ Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών: Πραγματοποιεί  προμήθειες φαρμάκων με παράνομες διαδικασίες , σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Healthweb.gr.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα μετά το πέρας διαγωνισμού για προμήθεια φαρμάκων η διοίκηση κάλεσε  τις εταιρίες που ΔΕΝ μειοδότησαν να παραμείνουν στο Νοσοκομείο με την τιμή του μειοδότη . Η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη διότι: Η διαδικασία δημόσιων προμήθειων προβλέπεται σε δύο νόμους,  τον Ν.4412/2016  που αποτελεί μεταφορά των ευρωπαϊκών οδηγιών  24/2004 και 25/2004 στην ελληνική έννομη τάξη και 4512/2018 ο οποίος τροποποιημένος  ισχύει μέχρι σήμερα αναφορικά με την διαδικασία διαπραγμάτευσης. Η ενδιάμεση διαδικασία που αποτελεί επιλογή και σύνθεση στοιχείων και επιλογών  των δύο νόμων  ως  ”υβριδική διαδικασία ” δεν υπάρχει διότι δεν προβλέπεται σε κανέναν εκ των δύο νόμων, κατά συνέπεια  η  Διοίκηση του ΓΝΑ Λαϊκού  νοσοκομείου Αθηνών δεν καλύπτεται νομικά να συνθέσει και  εφαρμόσει υβριδικές διαδικασίες.

Είναι ζήτημα δημοσίου συμφέροντος , να ακολουθούνται πιστά  οι κανόνες της ρυθμισμένης αγοράς διότι τέτοιες ‘’ υβριδικές , σύνθετες , πρακτικές ‘’ νοσοκομείων αποσκοπούν στην  απορρύθμιση της αγοράς του φαρμάκου , εισάγοντας επιλογές  της ελεύθερης αγοράς των κοινών καταναλωτικών προϊόντων .

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης  Κικίλιας κατά  την  πρόσφατη επίσκεψη του  στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» δήλωσε ότι είναι ‘’ Υποδειγματική η λειτουργία του «Λαϊκού» ’’, όπως φαίνεται θέλησε να κουκουλώσει τα προβλήματα που δεν είναι λίγα . Να θυμίσουμε την έλλειψη μαγνητικού τομογράφου  Αποκλειστικό: Στο Γ.Ν.Α Λαϊκό δεν έχει εγκατασταθεί ποτέ μαγνητικός τομογράφος  αλλά και το γεγονός  ότι κλείνει το Κέντρο Σπανίων Σκελετικών Νοσημάτων και οι ασθενείς βρίσκονται στον δρόμο .  Φυσικά να θυμηθούμε και το σκάνδαλο για χιλιάδες παράνομες διαγραφές φαρμάκων που  αποκάλυψε το healthweb.gr . 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ : Αποζημιώνει σκευάσματα που έχει απορρίψει ο ΕΟΦ

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

ΕΟΠΥΥ: Πρώην σύμβουλος του Μπερσίμη συμμετέχει σε σημερινό έργο που έχει αποζημιωθεί, όμως ΔΕΝ λειτουργεί

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

ΟΔΙΠΥ : Ιδού ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο

ΟΔΙΠΥ διοικητικό συμβούλιο: Συγκροτήθηκε το  διοικητικό  συμβούλιο και ορίστηκαν τα  μέλη   του   οργανισμού διασφάλισης της ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ.) Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι  η κ. Καϊτελίδου Δάφνη αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ και υπεύθυνη τουΕργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε  ο  κ. Βασίλειος Μπαλάνης  -κάτοχος διεθνούς μεταπτυχιακού […]

Διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: Ολοκληρώθηκε μετά από 3 χρόνια

Της Νικολέτας Ντάμπου Διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: Ολοκληρώθηκε επιτέλους ο διαγωνισμός των 33.970.000,00 ευρώ  της περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων που είχε προκηρυχθεί πριν από τρία χρόνια και στον οποίο αρχικά είχαν παρατηρηθεί πολλά λάθη. Συγκεκριμένα , στις 15-9-2020 εκδόθηκε η απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την ανάθεση μειοδοτών του εν λόγω διαγωνισμού . Από τις είκοσι εταιρίες […]

ΕΟΦ : Νέος ‘ φωτογραφικός ‘ διαγωνισμός

Της Νικολέτας Ντάμπου ΕΟΦ :Για ακόμη μία φορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών παρόχων διαδικτύου (cpv: 72411000-4) για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισθείσας δαπάνης (49.910,00)€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά μόνο βάσει τιμής, με φωτογραφικές τεχνικές […]

ΕΚΑΠΥ: Πως δικαιολογεί τους μισθούς σε σχέση με την εξοικονόμηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Της Νικολέτας Ντάμπου Οι προμήθειες των νοσοκομείων αλλά και η εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επηρεαστεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία του COVID-19 δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα . Η λύση βρίσκεται στην συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους, για την διερεύνηση των τρόπων διαχείρισης των αποθεμάτων, την επικοινωνία με τους κατασκευαστές και τους πελάτες και τις μελλοντικές […]