Παρασκήνιο

ΟΔΙΠΥ διοικητικό συμβούλιο: Ο πρόεδρος και τα μέλη του oργανισμού

ΟΔΙΠΥ διοικητικό συμβούλιο: Ο πρόεδρος και τα μέλη του oργανισμού

ΟΔΙΠΥ διοικητικό συμβούλιο: Συγκροτήθηκε το  διοικητικό  συμβούλιο και ορίστηκαν τα  μέλη   του   οργανισμού διασφάλισης της ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ.) Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι  η κ. Καϊτελίδου Δάφνη αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ και υπεύθυνη τουΕργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε  ο  κ. Βασίλειος Μπαλάνης  -κάτοχος διεθνούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας στο SDA Bocconi, Ιταλία, Σύμβουλος. Με θητεία στο βρετανικό ΕΣΥ  το 2016-2017 ήταν υπεύθυνος του γυναικολογικού και παιδιατρικού τομέα στο Royal Free London NHS Foundation Trust. Το Μάιο του 2018 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε τον τομέα υγείας στην Deloitte Ελλάδος.

Η πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ Δάφνη Καϊτελίδου.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού διασφάλισης της ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ.) διαμορφώνεται ως εξής :

  • Γεώργιος Πιερράκος του Νικολάου Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής .
  • Εμμανουήλ Φαρνίδης του Μιχαήλ Ιατρός Ορθοπεδικός.
  • Βασίλειος Ραφτόπουλος του Γεωργίου-Προϊστάμενος Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης ΣΕΑΑ -ΕΟΔΥ .
  • Μιχαήλ  Σφακιανάκης του Ευάγγελου-Καθηγητής Εφαρμογών Πληροφορικής και Στατιστικής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
  • Παρασκευή Θεοφίλου του Αναστασίου-Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Β.

Η θητεία των μελών είναι πενταετής.

Βασίλης Μπαλάνης- διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Διασφάλίσης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας (ΟΔΙΠΥ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ : Αποζημιώνει σκευάσματα που έχει απορρίψει ο ΕΟΦ

Παρασκήνιο: Τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ κυκλοφορούν σε newsletters

Παρασκήνιο:Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ θα υιοθετήσει το Αγγλικό Σύστημα Προμήθειων Υγείας . Το μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα !

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Η Υπηρεσία ψηφιοποίησης του υπουργείου Υγείας και ο υπεύθυνος

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Υγείας ορίζεται ως Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αποστολή τον συντονισμό όλων των δράσεων ψηφιακού μετασχηματισμού του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων.

Πόσους νόμους χρειάζεται η Ελλάδα για να κάνει προμήθειες στα νοσοκομεία;

Προμήθειες νοσοκομείων: Νέο νομοσχέδιο για το σύστημα προμηθειών του ΕΣΥ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος. Αναρωτιόμαστε τι ακριβώς εννοεί; Είναι γνωστό ότι ο νόμος 4412/2016 είναι η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις προμήθειες στις Εθνικές νομοθεσίες. Αυτός ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει.

ΕΟΠΥΥ: Η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της Eπιτροπής Διαπραγμάτευσης Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων

Καθορίστηκε η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με απόφαση του Υπουργού Υγειας Βασίλη  Κίκιλια .Αναμένεται και η σύσταση της επιτροπής με τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν .