Παρασκήνιο

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .

Πάλι πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο η διαδικασία προμήθειας φαρμάκων που διενεργούνται κατόπιν συμφωνιών που συνάπτει η επιτροπή διαπραγμάτευσης  τιμών των φαρμάκων . Επίσης πήρε παράταση και η διαδικασία υπολογισμού και επιβολής του claw back των νοσοκομείων του ΕΣΥ .

Ο δεύτερος λόγος είναι  ότι ένας διαγωνισμός ολοκληρώνεται μετά από 4-5 χρόνια και λένε ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ,  ότι και οι δύο έκαναν διαγωνισμούς  με εξοικονόμηση εκατομμυρίων ενώ και τα ποσά είναι σαφώς πολύ μικρότερα και είναι για έναν εκ των δύο ( πρώην και νυν )

Παρόλα αυτά όλοι συνεχίζουν να αλληλοσυγχαίρονται δημοσίως χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι του χώρου της Υγείας μειδίουν   και δυσανασχετούν αφού γνωρίζουν  ότι τίποτε δεν ισχύει απ’ όλα αυτά που ακούγονται  και ότι τίποτα δεν βελτιώνεται έτσι ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα οι ασθενείς  και καλύτερη αντιμετώπιση οι οικονομικοί φορείς.

Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΥ έδινε  συγχαρητήρια στον νυν πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ για την  τεράστια εξοικονόμηση που πέτυχε!

Μπορεί να κάνει έναν απολογισμό η ΕΚΑΠΥ της τελευταίας 5ετιας ,10ετιας με πραγματικά στοιχεία για να γνωρίζουμε  και εμείς ποιο είναι πραγματικά το έργο της και τα αποτελέσματα της; Και πόσο κόστισε όλα αυτά τα χρόνια . Περιμένουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να μάθουν προσδοκώντας σε  πραγματικά καλύτερες ημέρες για την Υγεία και όχι λόγια…!!

  • Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις  εντοπίσουν κάποιες φαρμακευτικές  εταιρείες οι οποίες  αυτή τη στιγμή τους βγήκε γύρω στο 70% η επιστροφή το clawback , ότι απαλλασσονται κάποια προϊόντα της ΕΚΑΠΥ  από clawback έχοντας δώσει ελάχιστη έκπτωση, πιστεύουμε θα υπάρχει ένταση…!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΚΑΠΥ: Ανάρτησε την κατακύρωση διαγωνισμού φαρμάκων και αμέσως την ακύρωση

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

Τέλος η προμήθεια φαρμάκων των νοσοκομείων από το ΙΦΕΤ αναλαμβάνει ΕΚΑΠΥ

Τα επιχειρήματα του προέδρου της ΕΚΑΠΥ ''Σπάνε κοκάλα''

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Η ΕΚΑΠΥ αγοράζει rapid test σε υπερδιπλάσιες τιμές από ότι  ένα περιφερειακό νοσοκομείο

Κατατίθεται σήμερα νομοσχέδιο για αλλαγή στο νομικό πρόσωπο της ΕΚΑΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Χρυσοχοΐδης θα είναι το όργανο για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ασκεί ο ίδιος την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων και άλλων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID- 19.

Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα;

Εμπόδια υπάρχουν στην εφαρμογή απλών τεχνολογιών στο ΕΚΑΒ. Ποιοι εμποδίζουν την εγκατάσταση GPS στα ασθενοφόρα; Πως θα επιτευχθεί η δημιουργία και εφαρμογή του Πύργου ελέγχου και αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνίας;

Ο κύριος υπεύθυνος για τις ελλείψεις φαρμάκων μέλος της νέας επιτροπής παρακολούθησης

Το υπουργείο Υγείας στην προσπάθεια να ελέγξει τις ελλείψεις φαρμάκων δημιούργησε μια νέα επιτροπή που θα  παρακολουθεί τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και τη διαθεσιμότητά τους και η οποία συνεδριάζει στον ΕΟΦ .

Ο Ά. Αγγέλης που ανέλαβε τα φάρμακα είναι συγγενής με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής

Υπουργείο Υγείας: Ο νέος Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας Άρης Αγγέλης ο οποίος αναλαμβάνει τα φάρμακα είναι συγγενής πρώτου Βαθμού, με στέλεχος μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας.

ΗΔΙΚΑ: Διενεργεί διαγωνισμό για την βελτίωση Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων

Ανοικτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό διενεργεί η ΗΔΙΚΑ για τη ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο «Βελτίωση της Ψηφιακής Ετοιμότητας των Νοσοκομείων - Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων & υποδομών νοσοκομείων».