Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

ΕΚΑΠΥ: Οι συνεχείς παρατάσεις για να ξεκινήσει το έργο της και οι εξοικονομήσεις που πέτυχαν ο νυν και πρώην πρόεδρος

Η ΕΚΑΠΥ έρχεται πάντα στην δημοσιότητα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι παίρνει συνεχώς παρατάσεις για να ξεκινήσει η εφαρμογή όλων όσων έγραφε η  νομοθεσία για το σκοπό και το έργο της .

Πάλι πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο η διαδικασία προμήθειας φαρμάκων που διενεργούνται κατόπιν συμφωνιών που συνάπτει η επιτροπή διαπραγμάτευσης  τιμών των φαρμάκων . Επίσης πήρε παράταση και η διαδικασία υπολογισμού και επιβολής του claw back των νοσοκομείων του ΕΣΥ .

Ο δεύτερος λόγος είναι  ότι ένας διαγωνισμός ολοκληρώνεται μετά από 4-5 χρόνια και λένε ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ,  ότι και οι δύο έκαναν διαγωνισμούς  με εξοικονόμηση εκατομμυρίων ενώ και τα ποσά είναι σαφώς πολύ μικρότερα και είναι για έναν εκ των δύο ( πρώην και νυν )

Παρόλα αυτά όλοι συνεχίζουν να αλληλοσυγχαίρονται δημοσίως χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι του χώρου της Υγείας μειδίουν   και δυσανασχετούν αφού γνωρίζουν  ότι τίποτε δεν ισχύει απ’ όλα αυτά που ακούγονται  και ότι τίποτα δεν βελτιώνεται έτσι ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα οι ασθενείς  και καλύτερη αντιμετώπιση οι οικονομικοί φορείς.

Ο προηγούμενος πρόεδρος της ΕΠΥ έδινε  συγχαρητήρια στον νυν πρόεδρο της ΕΚΑΠΥ για την  τεράστια εξοικονόμηση που πέτυχε!

Μπορεί να κάνει έναν απολογισμό η ΕΚΑΠΥ της τελευταίας 5ετιας ,10ετιας με πραγματικά στοιχεία για να γνωρίζουμε  και εμείς ποιο είναι πραγματικά το έργο της και τα αποτελέσματα της; Και πόσο κόστισε όλα αυτά τα χρόνια . Περιμένουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να μάθουν προσδοκώντας σε  πραγματικά καλύτερες ημέρες για την Υγεία και όχι λόγια…!!

  • Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόλις  εντοπίσουν κάποιες φαρμακευτικές  εταιρείες οι οποίες  αυτή τη στιγμή τους βγήκε γύρω στο 70% η επιστροφή το clawback , ότι απαλλασσονται κάποια προϊόντα της ΕΚΑΠΥ  από clawback έχοντας δώσει ελάχιστη έκπτωση, πιστεύουμε θα υπάρχει ένταση…!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΚΑΠΥ: Ανάρτησε την κατακύρωση διαγωνισμού φαρμάκων και αμέσως την ακύρωση

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

Τέλος η προμήθεια φαρμάκων των νοσοκομείων από το ΙΦΕΤ αναλαμβάνει ΕΚΑΠΥ

Τα επιχειρήματα του προέδρου της ΕΚΑΠΥ ''Σπάνε κοκάλα''

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Η ΕΚΑΠΥ αγοράζει rapid test σε υπερδιπλάσιες τιμές από ότι  ένα περιφερειακό νοσοκομείο

Κατατίθεται σήμερα νομοσχέδιο για αλλαγή στο νομικό πρόσωπο της ΕΚΑΠΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία των πωλήσεων των φαρμάκων. Σε πρόσφατη μελέτη της η IQVIA αναφέρει ότι ήπια ανοδικά κινείται η αγορά των φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενισχυμένη κατά 2,4% σε αξίες, αλλά με οριακή υποχώρηση 0,5% σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων ,με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση .

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Close Icon