Παρασκήνιο

Ανασχηματισμός κυβέρνησης Θανάσης Πλεύρης : Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υγείας

Ανασχηματισμός κυβέρνησης Θανάσης Πλεύρης : Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υγείας

Ο νέος υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης είναι γνώστης των θεμάτων της Υγείας καθώς ήταν σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη όταν εκείνος ήταν υπουργός Υγείας.

Ενώ , o Θανάσης Πλεύρης δημιούργησε έναν φορέα  για επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία μαζί με το κολλέγιο New York College, με την επωνυμία ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ. Παράλληλα έχει εκδώσει ένα βιβλίο που έγραψε με τίτλο  «Νοσοκομειακές Λοιμώξεις», εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη .

Το βιβλίο στηρίζεται σε μία μελέτη του ιατρικού δικαίου για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις θέλοντας να βοηθήσει ασθενείς θύματα λοιμώξεων, αλλά και θεσμικά όργανα που θέλουν να λύσουν το πρόβλημα ακόμη και διοικήσεις νοσοκομείων που εθελοτυφλούν, αλλά γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα και θέλουν να το δουν κατάματα και να το αντιμετωπίσουν.Η  ηθική ικανοποίηση του συγγραφέα, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ήταν θύμα νοσοκομειακής λοίμωξης, είναι να μειωθούν τα περιστατικά και να ευαισθητοποιηθούν όλοι γιατί μπορεί οποιοσδήποτε να είναι αύριο ασθενής από νοσοκομειακή λοίμωξη.

Ανασχηματισμός κυβέρνησης: Το βιογραφικό του Θανάση Πλεύρη

Ο Θανάσης Πλεύρης είναι έγγαμος με την Ελένη Παπαθεολόγου Πλεύρη και έχει δύο παιδιά, τη Νίκη και τον Κωνσταντίνο.Μετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Κατά το παρελθόν μετείχε στις Ειδικές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης περί της «Ποινικής Ευθύνης των Υπουργών» κ.κ. Ν. Παππά και Δ. Παπαγγελόπουλο. Επίσης μετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή για τη Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

  • Το 2018 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία – Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).
  • Το 2014 είχει εκλεγεί ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.
  • Το 2007-2012 εξετέλεσε Βουλευτής Α’ Αθηνών με το ΛΑ.Ο.Σ συμμετέχοντας στις επιτροπές Δικαιοσύνης, Αναθεώρησης Συντάγματος, Θεσμών και Διαφάνειας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αποδήμου Ελληνισμού και Εξεταστικών Επιτροπών (Βατοπέδι, ΕΛΣΤΑΤ, Άγονες Γραμμές, Υποβρύχια με σύνταξη αντίστοιχων πορισματικών θέσεων).
  • Το 2009 εξελέγηΕυρωβουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ με συμμετοχή στις επιτροπές Ασφάλειας και Αναφορών.
  • Το 2011 – 2014 ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής και επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού.
  • Το έτος 2002 διετέλεσε Πρόεδρος των Ελλήνων και Κυπρίων Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Ασκεί ενεργά τη δικηγορία με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο. Στο ιατρικό δίκαιο έχει συγγράψει σειρά μελετών και βιβλίων, αναφορικώς με την Βιοηθική, τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, την ιατρική ευθύνη, την συναίνεση του ασθενούς, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Θάνος Πλεύρης είναι ο νέος Υπουργός Υγείας

Αμετακίνητος στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας, αναβαθμίζεται ο Κοντοζαμάνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Έκπληξή αποτέλεσε η  κ. Μίνα Γκάγκα η οποία ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθώς δεν ήταν στις προβλέψεις των ‘’ στοιχημάτων ‘’ πριν ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να κινείται χωρίς πυξίδα

Ο ΕΟΠΠΥ είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός του δημοσίου και της Υγείας με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 6,7 δις ευρώ ετησίως. Πολύ πιο μικρότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουνισολογισμό και τους επιβάλλεται πρόστιμο εάν δεν το κάνουν. Ο ΕΟΠΠΥ όμως δεν δημοσιεύει ισολογισμό τα τελευταία χρόνια παρόλο που μεγαλώνει συνεχώς το ποσό που διαχειρίζεται και επιβάλλει clawback και rebate στους παρόχους.

Βαλτάς : Θα ζητήσει αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης και χορήγησης των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ , πρόκειται να ζητήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού  Συλλόγου που είναι και μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ κ.  Απόστολος Βαλτάς, σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb.gr . Με αφορμή  την τεράστια  απάτη  εις βάρος του ΕΟΠΥΥ που  αποκάλυψε η Ελληνική Οικονομική Αστυνομία ο πρόεδρος […]