ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Στέλιος Πέτσας
Υπ. Βουλευτής της ΝΔ Α’ Ανατολικής Αττικής
video

Στέλιος Πέτσας στο Healthweb: Η ΝΔ μείωσε πενήντα φόρους – Ενίσχυσε τις επιχειρήσεις

Για την επόμενη ημέρα μετά το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Νέα Δημοκρατία, την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, για τις παρεμβάσεις της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μια σειρά θεμάτων μίλησε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Ανατολική Αττική και τ. αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας στην κ. Νικολέτα Ντάμπου στο Opinionhealth.gr του Healthweb.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα των εκλογών ο κ. Πέτσας δήλωσε:  «Νομίζω ότι είναι βασικό χαρακτηριστικό ότι με ταπεινότητα προσεγγίζουμε το εκλογικό σώμα είτε μας ψήφισε είτε δεν μας ψήφισε. Δεν υπάρχει καμία αλαζονεία και προσπαθούμε όλοι μας να λύνουμε προβλήματα που έχει η ελληνική κοινωνία. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε την πορεία μας..».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φορολογίας των επιχειρήσεων.  «Μειώσαμε σχεδόν πενήντα φόρους. Η μεσαία επιχειρηματικότητα στηρίχθηκε από εμάς όχι μόνο με τη μείωση της προκαταβολής φόρου, μείωση της προκαταβολής φόρου ακόμη και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο 22% από 29%, μείωση σε μια σειρά από επιβαρύνσεις που υπήρχαν στο εισόδημα των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται στις επιχειρήσεις αυτές για να μειωθεί το μισθολογικό κόστος, κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Μια σειρά από παρεμβάσεις που ελαφρύνουν το βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Σχετικά με την επιδοματική πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση (π.χ. market pass, καλάθι του νοικοκυριού) ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η ΝΔ ήταν κοντά στους πολίτες. Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Εμείς προχωρήσαμε σε μια σειρά από παρεμβάσεις που δεν περίμενε κανείς από ένα κεντροδεξιό κόμμα όπως είναι η ΝΔ, κι ‘ όμως κάναμε στοχευμένες παρεμβάσεις».

Για την θητεία του ο κ. Στέλιος Πέτσας στο υπουργείο Εσωτερικών και  απαντώντας στην ερώτηση ότι έχει θετικό πρόσημο, δήλωσε ότι  «Αυτό κρίνεται από τον πρωθυπουργό και τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός έχει την Μπαγκέτα μιας ενορχήστρωσης  και οι πολίτες έχουν την ψήφο τους. Χρειάζονται ομαδική δουλειά, ξεκάθαρη στόχευση. Πάνω από 5 δις ευρώ επενδύονται στην αυτοδιοίκηση».

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και σε πολύ σημαντικά ζητήματα που απασχόλησαν την τετραετία όπως οι φωτιές και η δασοπροστασία αλλά και για τους πόρους που κατανέμονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ερωτηθείς για το μοντέλο ηγεσίας της ΝΔ ο κ. Πέτσας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι  «Κάναμε ένα μεγάλο βήμα το 2019 με το «επιτελικό κράτος» να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το κομμάτι των κεντρικών αποφάσεων. Το καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό, έχει πει και ο πρωθυπουργός ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει μετά τις εκλογές της 21ης Ιουνίου θα αφορά τις παρεμβάσεις του επιτελικού κράτους..».

Για το αν υπάρχουν τάσεις αλαζονείας στη ΝΔ όπως υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το υψηλό ποσοστό των πρόσφατων εκλογών ο κ. Πέτσας υπογράμμισε: «Όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, βρίθουν τα επίθετα. Επομένως εγώ δεν έχω να πω κάτι για αυτό..».