Νεογέννητα

ΗΠΑ: Τα ποσοστά γεννήσεων αυξάνονται για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια

ΗΠΑ: Τα ποσοστά γεννήσεων αυξάνονται για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια

Τα ποσοστά γεννήσεων των εφήβων μειώθηκαν σημαντικά κατά 6%, ενώ οι εγκυμοσύνες στις μεγαλύτερες γυναίκες αυξήθηκαν. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γεννήσεις μεταξύ των γυναικών στις αρχές της δεκαετίας των 30 αυξήθηκαν κατά 3%, 5% για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας των 30 και 3% για τις γυναίκες στις αρχές των 40 ετών.

ΗΠΑ: Το ποσοστό γεννήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών το 2021 αυξήθηκε για πρώτη φορά σε επτά χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. «Ακόμα δεν επιστρέφουμε στα προπανδημικά επίπεδα», είπε η Δρ Ντενίζ Τζέιμισον, πρόεδρος γυναικολογίας και μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Έμορι.

Το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας του CDC εξέτασε το 99,94% των εγγεγραμμένων αρχείων γεννήσεων το 2021 και βρήκε αύξηση του ποσοστού γεννήσεων κατά 1% εκείνο το έτος σε σύγκριση με το 2020. Είναι η πρώτη αύξηση του ποσοστού γεννήσεων από το 2014.

Πριν από τα στοιχεία του 2021, τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 2% κάθε χρόνο.

Τα στοιχεία διαπίστωσαν ότι αναφέρθηκαν 3,7 εκατομμύρια γεννήσεις πέρυσι, σε σύγκριση με περίπου 3,6 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το 2020.

Αν και το ποσοστό γεννήσεων αυξήθηκε πέρυσι, εξακολουθούσαν να υπάρχουν περίπου 86.000 λιγότερες γεννήσεις το 2021 σε σύγκριση με το 2019.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η αύξηση του περασμένου έτους αντανακλά γεννήσεις από εγκυμοσύνες που είχαν αναβληθεί κατά τις αβέβαιες πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γεννήσεις μειώθηκαν τον Ιανουάριο του 2021, αλλά αυξήθηκαν όσο συνεχίστηκε η χρονιά, είπε ο Μπρέιντι Χάμιλτον, επικεφαλής συγγραφέας της νέας έκθεσης.

Τα ποσοστά γεννήσεων αυξήθηκαν τόσο για τις Ισπανόφωνες όσο και για τις λευκές γυναίκες, κατά 1% και 3% αντίστοιχα.

Ενώ τα ποσοστά γεννήσεων μεταξύ των γυναικών της Ασίας, των μαύρων γυναικών και των ιθαγενών Αμερικανών και των ιθαγενών της Αλάσκας μειώθηκαν από 1% σε 4% το 2021.

Τα ποσοστά γεννήσεων των εφήβων μειώθηκαν σημαντικά κατά 6%, ενώ οι εγκυμοσύνες στις μεγαλύτερες γυναίκες αυξήθηκαν. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι γεννήσεις μεταξύ των γυναικών στις αρχές της δεκαετίας των 30 αυξήθηκαν κατά 3%, 5% για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας των 30 και 3% για τις γυναίκες στις αρχές των 40 ετών.

«Αυτό το είδος υποδηλώνει ότι όταν είδαμε τη μείωση των γεννήσεων από το 2019 έως το 2020, πιθανώς πολλές γεννήσεις αναβλήθηκαν», είπε ο Χάμιλτον.

«Οι άνθρωποι περίμεναν να δουν τι συνέβη με την πανδημία και τα ποσοστά αυξήθηκαν στις ηλικιωμένες γυναίκες.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ποσοστά γεννήσεων στις ΗΠΑ μειώθηκαν για τις γυναίκες στα 20 και αυξήθηκαν για τις γυναίκες στα τέλη της δεκαετίας των 30 και στις αρχές των 40

18% αυξήθηκε η μητρική θνησιμότητα στις ΗΠΑ το 2020

Η αύξηση του πληθυσμού των ΗΠΑ έπεσε στο χαμηλότερο ποσοστό από την ίδρυση του έθνους κατά το πρώτο έτος της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρόληψη εγκεφαλικής βλάβης σε πρόωρα μωρά

Σύμφωνα με τον καθηγητή Malhotra, τα ευρήματα αυτά είναι σημαντικά "επειδή δείξαμε ότι μπορούμε να συλλέξουμε αυτά τα κύτταρα σε εξαιρετικά μικρά μωρά και μπορούμε πλέον να τα χρησιμοποιήσουμε στη μελέτη CORD-SAFE που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νοσοκομείο παίδων Monash".

Παιδιατρικοί ειδικοί δίνουν νέες συστάσεις για την ασφάλεια των μωρών που κοιμούνται

Και όταν ένα βρέφος δείχνει σημάδια ότι προσπαθεί να φτάσει στο ορόσημο της κύλισης, το οποίο είναι συχνά γύρω στην ηλικία των τριών έως τεσσάρων μηνών, η δήλωση συμβουλεύει να μην το σπαργανώνετε επειδή το σπαργανωμένο βρέφος μπορεί να κυλήσει στην πρηνή θέση και να πνιγεί.

Η έλλειψη βρεφικού γάλακτος δεν αποτελεί πρόβλημα στο Μεξικό, λένε οι γονείς της Τιχουάνα

Η Άμποτ και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν λάβει μέτρα για να μετριάσουν το πρόβλημα, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες για να ξαναγεμιστούν τα ράφια, δήλωσε την Πέμπτη ο Επίτροπος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ.

Παιδίατρος της Νέας Υόρκης μοιράζεται σοφούς τρόπους για να ξεπεράσετε τη σημερινή έλλειψη γάλακτος για μωρά

Είπε επίσης ότι εάν ένα μωρό είναι άνω των 9 μηνών, οι γονείς μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν σε πλήρες γάλα συν μια κατάλληλη βιταμίνη με σίδηρο — αλλά ότι θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους σχετικά με αυτό. Είπε επίσης, «μην αραιώνεις τη φόρμουλα».

Η πανδημία baby boom προκαλεί ελλείψεις πάνας και βρεφικών ειδών

Η Logan, η οποία εργάζεται στο κατάστημα από το 1979, έχει καταφύγει σε δανεικά μοντέλα δαπέδου, έπιπλα, καρέκλες και καθίσματα αυτοκινήτου για να γεφυρώσει την καθυστέρηση παρά το κόστος για την επιχείρησή της

Εγκυμοσύνη: Αντιεπιληπτικά΄με αυξημένο κίνδυνο νευροαναπτυξιακών διαταραχών στο παιδί που θα γεννηθεί

Μία άλλη αμερικανική μελέτη βρήκε ότι οι έγκυες που παίρνουν βαλπροϊκό οξύ έχουν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αυτισμό ή ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας).

Πώς αντιμετωπίζεται ο λόξιγκας του μωρού

Ο λόξιγκας αν και ενοχλητικός, θεωρείται μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού. Ο πρώτος λόξιγκας σε ένα μωράκι παρατηρείται όταν ακόμα βρίσκεται μέσα στην κοιλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί το έμβρυο καταπίνει αρκετά αμνιακά υγρά. Με το που έρχεται στον κόσμο, ο λόξιγκας είναι αρκετά συχνός, όμως δεν θα πρέπει να αγχώνει τους γονείς. Μπορεί να διαρκεί […]