ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υπνική άπνοια : Κίνδυνος ανάπτυξης αρτηριακής πίεση στους έφηβους

Υπνική άπνοια : Κίνδυνος ανάπτυξης αρτηριακής πίεση στους έφηβους

  Τα παιδιά με αποφρακτική άπνοια ύπνου που δεν την ξεπερνούν από την εφηβεία έχουν σχεδόν τρεις φορές τον κίνδυνο της υψηλής αρτηριακής πίεσης από τους εφήβους σε σύγκριση με εκείνα που δεν έχουν πρόβλημα αναπνοής

Τα παιδιά των οποίων η άπνοια ύπνου εξαφανίζεται στην εφηβεία δεν έχουν αυξημένο κίνδυνο, σύμφωνα με τη μελέτη. Αποφρακτική άπνοια ύπνου, όταν η αναπνοή σταματά κατά τη διάρκεια του ύπνου και τα προβλήματα αρτηριακής πίεσης έχουν συνδεθεί στο παρελθόν. Αλλά λίγοι ερευνητές είχαν εξετάσει προσεκτικά, μακροπρόθεσμα το πρόβλημα στα παιδιά.

Οι τύποι που χωρίζεται η άπνοια ύπνου

  •  Υπάρχουν τρεις τύποι άπνοιας ύπνου , σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής ύπνου, με την αποφρακτική άπνοια ύπνου η οποία προκαλείται από την απόφραξη των αεραγωγών και που είναι και η πιο συνηθισμένοι. Η ακαδημία εκτιμά ότι η άπνοια ύπνου επηρεάζει σχεδόν 30 εκατομμύρια ενήλικες, με τις περισσότερες περιπτώσεις να μην έχουν διαγνωστεί .

 Επηρεάζει επίσης πολλά παιδιά.

  • Η νέα μελέτη εξέτασε 421 παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών, τα οποία παρακολουθήθηκαν όλη τη νύχτα σε εργαστήριο ύπνου. Από αυτά τα παιδιά, περίπου το 12% είχε τουλάχιστον ήπια αποφρακτική άπνοια ύπνου.
  • Μετά από περισσότερα από επτά χρόνια παρακολούθησης, όταν τα περισσότερα παιδιά ήταν μεταξύ 12 και 19 ετών, η άπνοια ύπνου είχε εξαφανιστεί σε λίγο περισσότερο από τα μισά από αυτά. Τα παιδιά ξεπερνούν συχνά το πρόβλημα.
  • Τα παιδιά των οποίων η άπνοια ύπνου παρέμεινε στην εφηβεία είχαν 2,9 φορές υψηλότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση από τα παιδιά που δεν είχε ποτέ το πρόβλημα.

Τα προβλήματα που δημιουργούν αποφρακτική υπνική άπνοια

  • Η αποφρακτική άπνοια ύπνου μπορεί να προκληθεί από προβλήματα όπως η διόγκωση των αμυγδαλών ή των αδενοειδών σε ορισμένα παιδιά, αλλά η παχυσαρκία είναι ένας κρίσιμος παράγοντας.
  • Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση είναι επειδή έχουν αποφρακτική άπνοια ύπνου , ακόμη και μετά τον έλεγχο για άλλους γνωστούς παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία.
  • Ο ύπνος, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία είναι συνυφασμένοι παράγοντες στις καρδιακές παθήσεις. Σε ένα νεαρό άτομο, τέτοιοι παράγοντες γίνονται πρόδρομοι για πιο προχωρημένες καρδιακές παθήσεις στην ενηλικίωση, εάν δεν αντιμετωπιστούν.
  • Επειδή η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη, η προσοχή στην ποιότητα του ύπνου ενός παιδιού είναι σημαντική και η διάγνωση της άπνοιας δεν πρέπει να αγνοηθεί.

Ακολουθεί βίντεο για την υπνική άπνοια ύπνου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΟΠΕΚΑ Κοινωνικός τουρισμός : Πληροφορίες-επισημάνσεις για επιχειρηματίες

Megan Fox Machine Gun Kelly : Άναψαν φωτιές στα Billboard music awards

Σημαντικά καρδιαγγειακά οφέλη προσφέρει το ανέβασμα της σκάλας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το καλαμποκάλευρο και ποια η θρεπτική του αξία

Άμυλο καλαμποκιού: Για να φτιάξουν άμυλο καλαμποκιού, που μερικές φορές αποκαλείται άμυλο αραβοσίτου, οι αγρότες διαχωρίζουν πρώτα το πίτουρο, το φύτρο και το ενδοσπέρμιο των κόκκων του καλαμποκιού. Στη συνέχεια, το άμυλο από το ενδοσπέρμιο των πυρήνων εξάγεται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται υγρή άλεση. Τέλος, το καλαμποκάλευρο αποξηραίνεται και συσκευάζεται. Το άμυλο καλαμποκιού θεωρείται τρόφιμο υψηλής επεξεργασίας. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται ως κοινό πρόσθετο τροφίμων, το καλαμποκάλευρο έχει πολλές εμπορικές χρήσεις. Μπορεί να βρεθεί σε μπαταρίες, βρεφική πούδρα, βιοπλαστικά, σπίρτα και καλλυντικά.

3 λόγοι που η κολύμβηση είναι εξαιρετική για την υγεία της καρδιάς

Αθλητισμός Κολύμβηση: Οποιοδήποτε είδος καρδιαγγειακής άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε τον καρδιακό σας μυ και να αυξήσετε τη δύναμή σας. Αλλά το κολύμπι, ειδικότερα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης για την υγεία της καρδιάς. 

Γνωρίστε το θαυματουργό σκουαλένιο

Σκουαλένιο: Πρόκειται για μια φυσική ένωση με αντικαρκινικές, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η οποία βρίσκεται στις ελιές, το ελαιόλαδο και το λάδι αμάρανθου.