ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία: Έξι προληπτικές συμβουλές για να αποφύγετε τα επείγοντα

Υγεία: Έξι προληπτικές συμβουλές για να αποφύγετε τα επείγοντα

Υγεία: Το προσωπικό του τμήματος επειγόντων περιστατικών χειρίζεται καθημερινά διάφορες καταστάσεις, πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί ή να είχαν ανακαλυφθεί νωρίτερα μέσω ετήσιων ελέγχων.

Τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων είναι πολυσύχναστα μέρη όλο το χρόνο. Υπάρχουν ωστόσο βήματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που μπορεί να τους βοηθήσουν να αποφύγουν εντελώς το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Κάντε το ετήσιο σας check up

Το προσωπικό του τμήματος επειγόντων περιστατικών χειρίζεται καθημερινά διάφορες καταστάσεις, αλλά ορισμένες από αυτές θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί ή να είχαν ανακαλυφθεί νωρίτερα μέσω ετήσιων ελέγχων. Στις ετήσιες επισκέψεις, οι γιατροί μπορούν να λάβουν μια συνολική εικόνα της υγείας του ασθενούς. μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα πώς λειτουργούν τα όργανα ενός ασθενούς. προσδιορίστε εάν ο ασθενής αντιμετωπίζει ανεπάρκεια βιταμινών. και δοκιμή για ορισμένους δείκτες ασθενειών και καταστάσεων υγείας όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν στον ασθενή προβλήματα στο δρόμο.

«Η ετήσια εξέταση δίνει στον γιατρό σας την ευκαιρία να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και να εντοπίσει πιθανά προβλήματα που σας θέτουν σε κίνδυνο για πράγματα όπως η παχυσαρκία και η υπέρταση», είπε ο Δρ Stephen Russell, καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής και ιατρός στο UAB Medicine. Λιντς. «Όταν παρακολουθείτε τον ετήσιο έλεγχο, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει να μην μετατραπούν σε κρίση υγείας οι ασθένειες που μπορούν να προληφθούν».

Μην παραλείπετε τις εξετάσεις υγείας

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν θέσει σε παύση τη συνήθη υγειονομική περίθαλψη, αλλά είναι πάντα μια καλή στιγμή για να επαναφέρετε τις προβολές και τις εξετάσεις σας», είπε ο Ράσελ. «Πραγματοποιώντας τις συνιστώμενες εξετάσεις, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να θεραπεύσει ορισμένες ασθένειες νωρίς πριν γίνουν πιο σοβαρές και οδηγήσουν σε επίσκεψη στο νοσοκομείο». Ορισμένες συνήθεις ιατρικές εξετάσεις που συνιστώνται από την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία περιλαμβάνουν αυτές για:

 • τον καρκίνο του παχέος εντέρου,
 • τον καρκίνο του μαστού,
 • τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας,
 • τον καρκίνο του προστάτη,
 • και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Εκτός από τους προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο, ο Russell συνιστά επίσης προληπτικούς ελέγχους για κατάθλιψη, αρτηριακή πίεση, επίπεδα χοληστερόλης, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, διαβήτη και οστεοπόρωση.

Μείνετε ενημερωμένοι για τα εμβόλια

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν εμβόλια με βάση την ηλικία, τους προηγούμενους εμβολιασμούς, την υγεία, τον τρόπο ζωής, το επάγγελμα, τους ταξιδιωτικούς προορισμούς και τη σεξουαλική δραστηριότητα. αλλά οι ανάγκες του καθενός μπορεί να είναι διαφορετικές με βάση αυτούς τους παράγοντες. Τα εμβόλια είναι ένα από τα πιο βολικά και ασφαλέστερα διαθέσιμα μέτρα προληπτικής φροντίδας. Οι τακτικοί εμβολιασμοί προλαμβάνουν και ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις ασθενειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιττές ιατρικές επισκέψεις και νοσηλεία.

Δεδομένου ότι η ανοσία από τα εμβόλια μπορεί να εξασθενήσει με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό για όλους να ενημερώνονται για τυχόν αναγκαίες αναμνηστικές δόσεις και εμβόλια κατάλληλα για την ηλικία τους, ώστε να προστατεύονται οι ίδιοι και οι άλλοι από μολυσματικές ασθένειες καθώς γερνούν. Για μια πλήρη λίστα με τα κατάλληλα για την ηλικία εμβόλια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, επισκεφθείτε το cdc.gov.

Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα

Η ψυχική υγεία περιλαμβάνει τη συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική ευημερία κάποιου. Είναι απαραίτητο για τη συνολική υγεία και την ποιότητα ζωής και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται, αισθάνεται, ενεργεί και ανταποκρίνεται. Η φροντίδα για την ψυχική σας υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη φροντίδα της σωματικής σας υγείας. Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση όχι μόνο της σωματικής υγείας του ατόμου, αλλά και της ψυχικής του υγείας, και βοηθά στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσης για άτομα με ψυχική ασθένεια».

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, η αυτοφροντίδα σημαίνει απλώς να αφιερώνετε χρόνο για να κάνετε πράγματα που βοηθούν τους ανθρώπους να ζουν καλά και βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Η αυτοφροντίδα μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από την κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής ή τον στόχο για τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα έως τη λήψη χρόνου για δραστηριότητες που μειώνουν το στρες, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός και οι ασκήσεις αναπνοής. Μάθετε περισσότερα για το τι είναι η αυτοφροντίδα και τα βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος για να την ιεραρχήσει εδώ.

Μερικά συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν μια επικείμενη ανησυχία για την ψυχική υγεία περιλαμβάνουν:

 • Χαμηλή ενέργεια ή κόπωση.
 • Δυσκολία συγκέντρωσης.
 • Αλλαγές στην όρεξη.
 • Αλλαγές στα πρότυπα ύπνου.
 • Αισθήματα απομόνωσης, να μην θέλετε να φύγεις από το σπίτι και να είστε με άλλους.
 • Αισθήματα ενοχής, θλίψης, απελπισίας, αδυναμίας ή ανησυχίας.
 • Σκέψεις αυτοκτονίας, αυτοτραυματισμού ή βλάβης σε άλλους

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, κατάχρηση ουσιών ή κάπνισμα

Αν φτάσετε σε ένα σημείο όπου δεν είναι δυνατή η διαχείριση της κατάστασής σας μόνοι σας, είναι σημαντικό να αναζητήσετε βοήθεια. Μιλήστε με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης που μπορεί να σας βοηθήσει να ερμηνεύσετε τα συμπτώματά σας και να σας συνδέσει με τους πόρους που χρειάζεστε. Εάν σκέφτεστε να βλάψετε τον εαυτό σας ή τους άλλους, πρέπει να πάτε αμέσως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Προσέξτε τι πίνετε

Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία. Υπερδοσολογία αλκοόλ μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο έχει περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα ή BAC, επαρκή για να προκαλέσει βλάβες που αυξάνουν τον κίνδυνο βλάβης. Η ηλικία, η εμπειρία κατανάλωσης αλκοόλ, το φύλο, η ποσότητα του φαγητού που καταναλώνεται και ακόμη και η εθνικότητα μπορούν να επηρεάσουν το BAC. Τα κρίσιμα σημεία και συμπτώματα της δηλητηρίασης από το αλκοόλ περιλαμβάνουν:

 • Σύγχυση.
 • Εμετός.
 • Επιληπτικές κρίσεις.
 • Αργή αναπνοή.
 • Ακανόνιστη αναπνοή.
 • Υποθερμία.

Οι άμεσες συνέπειες της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ μπορεί να περιλαμβάνουν δηλητηρίαση από αλκοόλ και τραυματισμούς, όπως τροχαία ατυχήματα, πτώσεις, πνιγμούς και εγκαύματα. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και ηπατική νόσο. προβλήματα ψυχικής υγείας όπως κατάθλιψη και άγχος. και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η αποφυγή της υπερβολικής χρήσης αλκοόλ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτών των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων κινδύνων για την υγεία.

Οι άνθρωποι συχνά στρέφονται στα ναρκωτικά και το αλκοόλ όταν κάτι στη ζωή τους λείπει ή δεν λειτουργεί, επομένως ο Abed λέει ότι είναι σημαντικό για όλους να λάβουν μέτρα για να διατηρήσουν μια ισορροπημένη ζωή. Αν και μια καλά ισορροπημένη ζωή φαίνεται διαφορετική για τον καθένα, ορισμένοι τομείς που αξίζει να εξεταστούν είναι ο χρόνος που αφιερώνεται μεταξύ της εργασίας, του ελεύθερου χρόνου, της οικογένειας και του χρόνου μόνος. Η ικανότητα πρόληψης της κατάχρησης αλκοόλ και ουσιών ξεκινά με τη διατήρηση μιας σωστής ισορροπίας μεταξύ καθενός από αυτά τα πράγματα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Το υπερβολικό αλκοόλ οδηγεί επίσης σε αφυδάτωση, αναγκάζοντας το σώμα να απομακρύνει τα υγρά από το αίμα μέσω του νεφρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, με πολύ ταχύτερο ρυθμό από άλλα υγρά. Όταν συμβαίνει αφυδάτωση, το σώμα δεν έχει αρκετό νερό και άλλα υγρά για να εκτελέσει την κανονική του λειτουργία. Μερικά ήπια συμπτώματα αφυδάτωσης περιλαμβάνουν:

 • λήθαργο,
 • σύγχυση,
 • κόπωση,
 • αυξημένη δίψα,
 • ξηροστομία,
 • πονοκέφαλο,
 • δυσκοιλιότητα,
 • και μειωμένη παροχή ούρων.

Τα σοβαρά συμπτώματα αφυδάτωσης περιλαμβάνουν ζάλη, γρήγορο καρδιακό παλμό, γρήγορη αναπνοή και λιποθυμία. Η σοβαρή αφυδάτωση είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση και μπορεί να οδηγήσει σε επίσκεψη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Για να αποφευχθεί η αφυδάτωση, είναι σημαντικό για όλους να καταναλώνουν τον συνιστώμενο αριθμό υγρών κάθε μέρα — 3,7 λίτρα υγρών την ημέρα για τους άνδρες και 2,7 λίτρα υγρών την ημέρα για τις γυναίκες.

Αν και το νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε αυτά τα υγρά κάθε μέρα, τα ροφήματα όπως το γάλα, οι χυμοί και τα αφεψήματα από βότανα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Τροφές πλούσιες σε νερό – όπως καρπούζι, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, σέλινο, αγγούρια, ντομάτες, πράσινες πιπεριές, σπανάκι και μαρούλι – μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενυδάτωση.

Επωφεληθείτε από άλλους πόρους

Για μη επείγουσες καταστάσεις, υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι πόροι που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μια επίσκεψη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Εάν δεν αισθάνεστε καλά και πιστεύετε ότι χρειάζεστε υψηλότερο επίπεδο φροντίδας από τις θεραπείες στο σπίτι, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιατρό σας μέσω αυτών των καναλιών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εκπαιδευμένη ομάδα επαγγελματιών γιατρών είναι διαθέσιμη για να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τα συμπτώματά σας. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το αν αντιμετωπίζετε επείγουσα ιατρική κατάσταση, σας συνιστούμε να πάτε στο πλησιέστερο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συνδέεται το ευερέθιστο έντερο με τη βακτηριακή ποικιλότητα στο μικροβίωμα του εντέρου;

Συμβουλές για να μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία στην οικογένειά σας

10 συμβουλές που θα βελτιώσουν την προπόνησή σας

Διατροφικές συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη προκαλούν καρδιακές παθήσεις στις γυναίκες

Εγκυμοσύνη: Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε από τις πέντε κύριες επιπλοκές της εγκυμοσύνης έχουν αυξημένο κίνδυνο ισχαιμικής καρδιακής νόσου έως και 46 χρόνια μετά τον τοκετό.